Atlétika

Helebrandt Máté sorozatban negyedszer győzött a gyalogló ob-n

Helebrandt Máté sorozatban negyedik aranyérmét szerezte meg a 20 km-es gyalogló országos bajnokságon.

A nőknél Füsti Edina lett az aranyérmes. A hazai szövetség honlapja szerint a békéscsabai Jókai utcában megrendezett 20 km-es gyalogló bajnokságon kiemelkedő eredménnyel győzött Füsti. Az idén Luganóban elért eredményén több mint másfél percet javítva, 1:34:07 órás eredménnyel vehette át a bajnoki aranyat - 37 másodpercre megközelítve a versenyszám londoni "A" szintjét.

Helebrandt 1:30:41 perces idővel nyert. A nyíregyházi gyalogló a jövő héten Podebradyban megpróbálkozik az olimpiai szint teljesítésével. A rangos csehországi viadalon rajthoz áll a bajnokságot kihagyó, és az "A" szintet már négy másodpercre megközelítő Madarász Viktória  is.

"Régen voltam ennyire feldobva gyalogló versenyen – értékelte a látottakat  Dornbach Ildikó , a magyar Atlétikai Szövetség szakmai igazgatója. - Jó volt látni Füsti Edinát, nagyon jól gyalogolt. Tudjuk, hogy a luganói verseny idején betegség akadályozta, még mára sem szedte teljesen össze magát. Ebből az állapotából, amiben most van, ez az egyéni csúcs az olimpia szempontjából is nagyon biztató. Edina a Világkupán szeretne "A" szintet menni. Helebrandt  Máté is megnyugtató képet mutatott. Neki volt egy elhúzódó hajlító sérülése, ami eléggé hátráltatta a tavaszi felkészülését. Nagyon lazán és nyugodtan gyalogolt, csak az volt a feladata, hogy megnyerje a bajnokságot. A jövő héten Podebradyban már élesebb versenye következik."