Férfi kézilabda MK

Első félidei remeklésével a Tatabánya szerezte meg a bronzérmet

A Tatabánya remekül védekezett, a Balatonfüred tompán játszott az első félidőben, így hatgólos különbség alakult ki a két együttes között a férfi kézilabda Magyar Kupa bronzmérkőzésén, amelyet a második játékrészben is kézben tudott tartani a Tatabánya, így megszerezte a harmadik helyet.

Remekül kezdett a Tatabánya, 4-0-s előnyt szerzett a mérkőzés elején, miközben a Balatonfüred játékán érződött a szombati, Szeged elleni elődöntő okozta fáradtság. A Balaton-partiak ugyan össze tudták szedni magukat valamelyest az első játékrész közepén, a védekezésük feljavult, de támadásban továbbra is pontatlanok voltak, így hat gól volt a két együttes között a szünetben.

Josip Sandrik, a Balatonfüred (b) és Ivo Diaz, a Tatabánya játékosa harcol a labdáért a férfi kézilabda Magyar Kupa 3. helyéért vívott Balatonfüred - Tatabánya Carbonex találkozón a budapesti Sportmax2-ben.

A fordulás után sokkal kiegyensúlyozottabb lett a meccs, amely magas színvonalat nem hozott ugyan, de kemény küzdelmet igen. A Füred többször is közelebb zárkózott ellenfeléhez, de a Tatabánya Szente és Díaz vezetésével magabiztos maradt, a hajrában 4-5 gólon tartotta a különbséget, kettős emberhátrányban is gólokat tudott szerezni, így meg tudta szerezni a bronzérmet.

Mivel az MKB Veszprém és a Pick Szeged várhatóan bejut majd a bajnokság döntőjébe, így részt vehet a Bajnokok Ligája következő kiírásában, a Magyar Kupa harmadik helye a Tatabánya számára nemzetközi indulást ér.

Férfi kézilabda Magyar Kupa
Bronzmérkőzés
Balatonfüred-Tatabánya 21-24 (6-12)