Asztalitenisz

Zwickl és Pattantyús a kvótáért döntőznek

  • MTI

Zwickl Dániel és Pattantyús Ádám is megnyerte csoportja elődöntőjét, így az esti fináléban ismét kvótáért küzdhet az asztaliteniszezők európai olimpiai selejtezőjén, Luxembourgban. Kosiba Dániel kikapott a legjobb négy között.

Csakúgy mint pénteken, szombaton is négy, kieséses rendszerű minitornát rendeznek mindkét nemnél, ezek győztesei estére londoni indulási jogot szereznek. Most csupán heten voltak egy-egy táblán, mivel azoknak a játékosoknak, akik elvesztették a pénteki döntőt (köztük Zwicklnek és Pattantyúsnak is), csak a legjobb négy között kellett bekapcsolódniuk a küzdelembe.

A világranglistán 200. Zwickl jó formáját tartva magabiztosan nyert a spanyol Carlos Machado (84.) ellen, s 18:30-tól ismét kvótáért harcolhat, riválisa a román Constantin Cioti (168.) lesz. Pattantyús (133.) is újabb meglepetés-győzelmet aratott az orosz Kirill Szkacskov (45.) felett, rá a török színekben versenyző Bora Vang (117.) vagy a szerb Marko Jevtovic (152.) vár 19:30-tól. Kosiba (212.) a papírformának megfelelően sima vereséget szenvedett a portugál Tiago Apoloniától (49.).

A vasárnapi zárónapon még lesz egy 16 fős kieséses viadal, ahonnan további hárman ötkarikás indulási joghoz jutnak, de - ahogy Barsai Emese, a hazai szövetség főtitkára az MTI-nek elmondta - az csak az esti program után dől el, hogy Kosiba és Lovas Petra egyből ott lehet-e azon a táblán, vagy szombaton este még játszaniuk kell a bejutásért.

A luxembourgi viadalon mindkét nemnél 11-11 indulási jogot osztanak ki a nyári játékokra.

Asztalitenisz
Olimpiai selejtezőtorna
férfiak:
V csoport:
elődöntő:
Tiago Apolonia (portugál)-Kosiba Dániel 4-0
negyeddöntő:
Kosiba-Liam Pitchford (brit) 4-1
 
U csoport:
elődöntő:
Zwickl Dániel-Carlos Machado (spanyol) 4-1
 
W csoport:
elődöntő:
Pattantyús Ádám-Kirill Szkacskov (orosz) 4-2
 
nők:
U csoport:
elődöntő:
Li Qiangbing (osztrák)-Lovas Petra 4-1
negyeddöntő:
Lovas-Zhu Fang (spanyol) 4-1