Kínai Nagydíj

Rosberg lett a nyolcadik német rajtelső

  • VNA

Nico Rosberg teljesítménye után immáron nyolc olyan német versenyző van, aki élről indult egy Forma-1-es nagydíjon.

Nico Rosberg, a Mercedes GP pilótája örül a Kínai Nagydíjon szezett pole pozíciójának

Vasárnap Nico Rosberg indulhat az élről a Formula-1-es világbajnokság idei harmadik futamán. Ezzel a teljesítményével a Mercedes versenyzője a nyolcadik olyan német pilóta lett, aki rajtelsőséget tudott szerezni az elitkategóriában. Korábban Michael Schumacher (68-szor), Sebastian Vettel (30), Heinz-Harald Frentzen (2), valamint Wolfgang Graf Berghe von Trips, Nick Heidfeld és Nico Hülkenberg is szerzett már rajtelsőséget, így Rosberg összességében a 110. német első rajtkockát szerezte meg.

A korábbi világbajnok, Keke Rosberg fia a sportág történetének 83. versenyzője lett, aki pole pozíciót szerzett. A fiatal német versenyző élete 111. versenyén szerezte meg először az első rajtkockát, nála többet erre csak az ausztrál Mark Webber (130 verseny), az olasz Jarno Trulli (116) és a belga Thierry Boutsen (114) volt kénytelen várni. A Mercedes csapat utolsó pole pozícióját meglehetősen régen, 55 éve (ezt is kiszámolták - egészen pontosan 20671 napja) szerezte, amikor a monzai versenyen az első sorban mindjárt három versenyzője (Juan Manuel Fangio, Stirling Moss, Karl Kling) indulhatott.

Rosberg mellől Sanghajban majd a hétszeres világbajnok Michael Schumacher indul a versenyen. Hasonlóra - hogy két német pilóta vigye el az első sort - utoljára a 2010 novemberében rendezett Brazil Nagydíjon volt példa, amikoris Hülkenberg-Vettel volt a felállás az első sorban.