Karrier

"Most nem" akarnak beszélni Del Piero jövőjéről a Juventusnál

A Juventus általános igazgatója, Giuseppe Marotta szerint az utóbbi hetekben szerzett góljai ellenére sem téma jelenleg Alessandro Del Piero szerződéshosszabbítása a torinói klubnál.

Alessandro Del Piero, a Juventus 37 éves legendája

"Szívesebben beszélnék a jelenről, mint a jövőről" - nyilatkozott Marotta annak kapcsán, hogy az Inter és a Lazio ellen is fontos gólokat szerző, 37 éves Del Piero kaphat-e szerződést a következő szezonra. "Alex a csapat nagyon fontos tagja. Egyszerűen nem lehet leírni a tegnap és a ma Del Pieróját. De egyelőre erre a szezonra koncentrálunk, próbálunk valóra váltani egy szép álmot. Ha ő abbahagyja, lehetetlen lesz találni olyat, aki tökéletesen pótolni tudja. Ha elérjük a céljainkat, az természetesen befolyásolni fogja a szezon végi értékelésünket, de úgy kell megerősítenünk a csapatot, hogy az a jövő kihívásainak is megfeleljen."

A Padovában nevelkedett csatár 1993-ban került a Juventushoz, ahol 700. mérkőzését játszotta szerdán a Lazio ellen. A torinói klubbal ötszörös bajnok, egyszeres kupagyőztes, BL-győztes, UEFA Szuperkupa-győztes és Interkontinentális Kupa-győztes lett. 2000-ben tagja volt az Eb-ezüstérmes olasz válogatottnak, ahogy 2006-ban is részese volt a világbajnokság megnyerésének.

2011 őszén Andrea Agnelli, a Juventus elnöke arról nyilatkozott, hogy Del Piero biztosan elhagyja a szezon végén a klubot.