Forma-1

Brawn és Rosberg szerint a Mercedes Kínában is szenvedni fog a gumikkal

Noha Michael Schumacher autózta a legjobb időt a Forma-1-es Kínai Nagydíj pénteki szabadedzésein, a hétszeres világbajnok csapattársa, Nico Rosberg szerint versenykörülmények között még nem számítanak nagy dolgokra a Mercedes istállónál.

Nico Rosberg a Mercedes pilótájaként Valenciában 2011-ben.

Bár az Ausztrál és a Malajziai Nagydíjon is jól teljesítettek a Mercedesek az időmérőkön - főleg Schumacher, aki egy negyedik és egy harmadik helyet ért el -, a versenyeken mindkétszer gondjaik voltak, Nico Rosberg elmondása szerint elsősorban a gumikkal, amiktől Kínában sem vár sokat.

"Ezen a pályán a kerekekkel lehetnek problémáink, különösen az első gumikkal. Könnyen kopnak, így óvatosnak kell lenni az autó beállításával. Nem lesz könnyű dolgunk, versenykörülmények között még mindig vannak nehézségeink. Az időmérőkön nagyon jók vagyunk, és keményen dolgozunk, de szükségünk lesz egy kis időre" - mondta Rosberg.

Egyetértett versenyzőjével a csapatfőnök, Ross Brawn is: "A kevés üzemanyaggal futott köreinkben jók vagyunk, de a versenytempónkra igyekszünk koncentrálni, és azon dolgozunk, hogy megismerjük a gumikat, így a lehető legjobban kihasználhassuk őket vasárnap."