Bundesliga

Visszatér a Köln tavaly, a szurkolók által elkergetett edzője

  • MTI-hatharom.hu

Menesztették csütörtökön Stale Solbakkent, a német labdarúgó-bajnokságban szereplő 1. FC Köln vezetőedzőjét, akinek a helyét a szezon végéig az együttes korábbi trénere, Frank Schäfer veszi át.

A klub a hivatalos honlapján közölte, hogy felmentette a munkavégzés alól a norvég szakembert, miután a csapat kedd este 4-0-s vereséget szenvedett a magyar válogatott Szalai Ádámot és Stieber Zoltánt is foglalkoztató Mainz vendégeként. Az összecsapáson Szalai szerezte a hazaiak negyedik gólját.

"Frank Schäfer az előző szezonban is bizonyította, hogy sikeresen tudja motiválni a játékosokat" - mondta Claus Horstmann, a Köln ügyvezetője. "Jól ismeri a futballistáinkat, így már holnap munkába tud állni. A feladata felkészíteni a csapatot arra, hogy a bennmaradáshoz szükséges pontokat megszerezze."

A Köln jelenleg a 16., osztályozót jelentő helyen áll a tabellán, s az idényből már csak négy forduló van hátra. Schäfer - aki 2011. áprilisában mondott le, miután a csapat drukkerei halálosan megfenyegették őt és a játékosokat - vasárnap, a negyedik Borussia Mönchengladbach otthonában ül le ismét a kölni kispadra.