EURO 2012

Nem értik a lengyelek a szövetségi kapitány döntését

  • MTI

Kiálltak válogatottbeli társai Slawomir Peszko mellett, akit szombat éjszakai tivornyázása miatt kitettek a nyári Európa-bajnokságra társrendezőként készülő lengyel labdarúgó nemzeti csapatból.

Az 1. FC Köln középpályása részegen randalírozott egy taxiban a Werder Bremen elleni német bajnoki mérkőzés (1-1) után, ezért a rendőrök bevitték az őrszobára, és kijózanító cellába tették. Franciszek Smuda szövetségi kapitány ezért kedden közölte: "Mivel visszaesőnek számít, látni sem akarom a csapatomban, a döntésem végérvényes. Nem foglalkozom szeszkazánokkal."  A válogatott csapatkapitánya, Jakub Blaszczykowski azonban szerdán bejelentette: "Beszélek a kapitánnyal, és ha lehet, megvédem Slaweket."

A Dortmundban légióskodó Robert Lewandowski ugyancsak szót emelt Peszko érdekében:

"Nem edzőtáborban vagy válogatott meccs előtt történt az eset, úgyhogy nem értem, mi köze ennek a válogatotthoz. Remélem, hogy még lehet tenni valamit az ügyben, és Slawek ott lesz az Eb-n."

A 27 éves játékos korábban közölte, hogy ügyvédet fogadott, aki képviseli az érdekeit, és szeretné, ha kiderülne az igazság az ominózus éjszakával kapcsolatban.