Bundesliga

Münchenben lemondtak a bajnoki címről

  • MTI

Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern München elnöke minimális esélyét látja annak, hogy ne a Borussia Dortmund végezzen az élen az aktuális futballbajnoki idényben Németországban.

Ribéryéknek semmi nem sikerült /

A bajor klub első embere az után nyilatkozott így, hogy csapata szerdán 1-0-ra kikapott az éllovastól, ezzel pedig hatpontos hátrányba került négy fordulóval a zárás előtt.

"Kilencvenkilenc százalék, hogy a Dortmund lesz a bajnok - jelentette ki a német televízióban Rummenigge. - Általában csak akkor gratulálunk, ha matematikailag is biztos a bajnoki cím, de félek, hogy a Dortmundtól ezt már nem lehet elvenni."

Szerda esti sikerével a Dortmund közel került ahhoz, hogy megvédje címét, már csak azért is, mert a Bundesliga történetében még nem fordult elő, hogy egy csapat elbukjon, ha a 30. forduló után hat pont volt az előnye.

A bajor alakulatnak a május 12-i kupadöntőben kínálkozik lehetősége revánsot venni, merthogy ott is a jelenlegi legnagyobb riválisa lesz az ellenfele.

A Bayern München a Bajnokok Ligájában is vigasztalódhat: ott már elődöntőben van, s ha túljut a Real Madridon, saját stadionjában küzdhet majd meg a végső győzelemért.