Per

Jogerős a Postás SE használati joga a Róna utcai sportlétesítményben

  • MTI

A Postás Sport Egyesület csütörtökön jogerősen is pert nyert a Róna utcai létesítmény használati jogának megállapításával kapcsolatban a Magyar Posta, a Magyar Telekom és az Antenna Hungária ellen. A Fővárosi Ítélőtáblán kihirdetett ítélet szerint bejegyezhető az egyesület használati joga az ingatlan-nyilvántartásban.

"Önálló döntés csak ezután fog születni az egyesület kártérítési igényét illetően. Ez az összeg magába kell, hogy foglalja a fenntartási, felújítási, karbantartási költségeket 2007-től a jogerős ítéletig" - mondta az MTI-nek Rostás Gábor, a fővárosi klub elnöke. - "Megjósolható ugyanakkor, hogy ez az összeg jelentősen nagyobb lesz, mintha peren kívül megegyeztünk volna az évek során. Sajnálatosan - elsősorban a Telekom által megbízott jogi képviselőnek köszönhetően - egyetlenegy érdemi egyeztetés ebben a tárgyban nem volt, nyilván a taktika a Postás SE gazdasági kivéreztetése volt."

A bíróság korábban arra kötelezte a cégeket, hogy 2007. április 1-jétől térítsék meg az elmaradt fenntartási költségeket.

A három társaság 2007-ben szólította fel az egyesületet, hogy december 31-ig hagyja el az ingatlant, amelynek finanszírozását csak április 1-ig vállalják. Ezután hosszú egyezkedés, majd pereskedés kezdődött, a három cég azt szerette volna elérni, hogy a nagy múltú, immár 112 éves fővárosi klub elhagyja és a jövőben ne használhassa a sporttelepet.

Az 1950-es évektől a Postás otthonának számító Róna utcai központ körül kialakult, szövevényes ügyben a bíróság 2010-ben - első fokon - azt mondta ki, hogy a Postás SE-nek nincs köze az ingatlanhoz, és el kell hagynia azt. A Fővárosi Ítélőtábla tavaly júniusban megsemmisítette az elsőfokú bíróság ítéletét, és új eljárásra utasította a hatóságot. Az első fokú, Postás SE számára kedvező ítélet októberben született meg.

Rostás jelezte, hétfőn, 15 órától sajtótájékoztatóval összekötött ünnepi fogadás lesz a Postás SE főépületében, az aulában.