Tenisz

Babos Tímeáék nem bánják a vereséget

Mint arról korábban beszámoltunk a legmagasabban jegyzett magyar teniszező, Babos Tímea szerdán egy rendkívül szoros csatában alulmaradt az észt Kaia Kanepivel szemben, így számára a második fordulóban véget ért a koppenhágai viadal.

Úgy érzem, hogy győzhettem volna, igaz hétfőn is ilyen szoros mérkőzésem volt. Akkor is kieshettem volna… Nagyon sajnálom az első szettet, jó esélyem volt annak a megnyerésére. Kanepi hihetetlenül magas szinten teniszezett, de még így is vissza tudtam jönni a mérkőzésbe. Sajnos a végén a rövidítést már nem tudtam irányítani, nem volt esélyem annak a megnyerésére” – mondta a találkozó után Babos Tímea. Edzője, Barátosi Levente szintén kiemelte, hogy remek találkozót hozott a második forduló.

A sorsolás után nem tudtuk, hogy jó vagy sem. De most már elmondhatom, nagyon jó, hogy Kanepivel is játszott Timi. Ilyen mérkőzések kellenek a további fejlődéshez.”

A világranglista 67. helyén álló magyar teniszező az első körben emlékezetes nagy csatában múlta felül 1:6, 7:6 (7-4), 7:5-re a japán Date-Krumm Kimikót, majd a 2. körben 2 óra 31 perces drámai csatában vereséget szenvedett Kaia Kanepitől (7:5, 4:6, 7:6 (7-2).