Serie A

Újabb rangadón kapaszkodhat a Juventus az első helybe

A szombat délutánt követően megint nagyüzem lesz a Serie A-ban szerda este, a 32. forduló nyolc mérkőzését rendezik egyszerre. Közülük a Juventus-Lazio rangadó a legfontosabb, amelynek az is külön súlyt ad, hogy a házigazda egy újabb nagy győzelemmel visszakerülhet a kedden Veronában nyerő Milan elé a tabella élére.

A torinóiak idén a rangadókra specializálódtak, reszkethet a Lazio?

Juventus-Lazio
20:45 Digi Sport
hatharom-tipp: 1

Azt talán nem kell mondani, hogy a Juventus veretlen a szezonban, de azért volt egy kisebb hullámvölgye a fekete-fehért együttesnek néhány hete, amikor csak a döntetlenjeit tudta szaporítani. Azóta viszont sorozatban négyszer nyert, ráadásul ötöt rúgott Firenzében a Fiorentinának, megverte az Intert és a Napolit, majd a saját pályáján szintén nagyon nehéz ellenfélnek számító Palermótól is győztesként jött el. Ezek a sikerek elegendőek voltak ahhoz, hogy a BL-negyeddöntők miatt a bajnokságban megtorpanó Milant megelőzzék a tabellán, de a piros-feketék kedden megszerezték a három pontot a Chievo otthonában, így újra ők állnak az élen.

A Lazio igencsak össze-vissza eredményeket produkált az elmúlt hetekben, a megnyert római derbi után kikapott a Bolognától majd a Cataniától, egy kínkeserves hazai győzelem után Cataniából is vesztesen távozott, végül legutóbb a Napoli ellen nyerni tudott. Ezzel némi előnyhöz jutott a még BL-selejtezőt érő harmadik helyen, de nem feledkezhet meg a lelkesen kapaszkodó Udineséről, és igazából a Nápolyiakban is benne van még egy újabb feltámadás lehetősége.

A hazaiaknál Antonio Conte a teljes keretéből válogathat, a vendégeknél viszont kulcsemberek hiányoznak. A csatárok közül Klose, a középpályások közül Lulic, a védelemből pedig Dias, akiket valahogy pótolnia kellene Edy Rejának. Meg persze egy olyan taktika is kellene, ami egy valószínűsíthető Juve-gól után még megadja a lehetőséget a sikerre. Bár, szinte biztos, hogy a vendégek egy pontnak is nagyon örülnének.

  • Juventus - Lazio 2012-04-11 20:45:00
  • Roma - Udinese 2012-04-11 20:45:00
  • Fiorentina - Palermo 2012-04-11 20:45:00
  • Parma - Novara 2012-04-11 20:45:00
  • Catania - Lecce 2012-04-11 20:45:00
  • Genoa - Cesena 2012-04-11 20:45:00
  •  
  •  

Roma-Udinese
20:45
hatharom-tipp: X

A Roma az idén már nem lesz a megbízható csapatok mintapéldája. Az nem meglepő, hogy a Farkasok a Milantól kikaptak - még jól is játszottak -, de az igen, hogy Leccében, a kiesőjelölt otthonában 4-0-s hátrányba tudtak kerülni, és a hajrában szerzett két góllal kozmetikáztak valamit az eredményen. Még akkor is, ha tudjuk, hogy Serse Cosmi irányítása alatt a lecceiek minden meccsükre úgy futnak ki, mintha vért ittak volna, amíg csak van esélyük utolérni valamelyik előttük botladozó kis-középcsapatot.

Az Udinese a másik együttes, amelyben nem nagyon bízhattunk az elmúlt hetekben, a Napoli és a Palermo elleni döntetlen tőlük is elfogadható, de a novarai és a sienai vereség furcsa egy dobogóra és így BL-re törő együttestől. A Parmát aztán legyőzték a hétvégén, így még mindig csak három pont a hátrányuk a Lazio mögött, de őszintén szólva az említett furcsa eredmények miatt nem igazán tartjuk őket esélyesnek arra, hogy az idény végére odaérjenek a harmadik helyre.

A szerda esti meccsen meglepő lenne, ha a Roma védelme tökéletesen semlegesíteni tudná Antonio Di Natalét, így döntetlent várunk ugyan, de semmiképp sem 0-0-t.

Inter-Siena
20:45
hatharom-tipp: 1

Az az Inter Cagliariban látszott döntetlenjével látszik, hogy a fiatal vezetőedző, Andrea Stramaccioni világrengető csodára nem lesz képes a kék-feketékkel, és hiába találta ki, hogyan tud a csapata két meccsen hét gólt lőni, azt még nem tudja, hogy lehetett volna elkerülni a kapott hatot. Talán segítheti, hogy Julio César visszatér a kapuba eltiltása után, de Maiconra és Sneijderre továbbra sem számíthat.

A vendégek három jól sikerült meccsen vannak túl, pontot szereztek Veronában, legyőzték az Udinesét majd idegenben az Atalantát is, ezzel a sűrű alsóház tetejére ugrottak, és lassacskán talán a bennmaradást illetően is nyugodtak lehetnek. Annak a bebiztosításához azért még egy-két pontra szükségük lehet, de nem valószínű, hogy azokat Milánóban tudják megszerezni.

Napoli-Atalanta
20:45
hatharom-tipp: 1

A fentebb már emlegetett csapatok sikerei kapcsán a Napoli és az Atalanta vereségeit már emlegettük (itt két elvesztett rangadó, ott egy nem várt haza botlás), azaz mindkét gárdának javítania kellene. A hazaiaknak azért, hogy legyen még esélyük a BL-indulásra (újra közelebb kerülhetnek az egyaránt nehéz meccset játszó Lazióhoz és Udineséhez is), a vendégeknek pedig azért, hogy a tabella sűrű alsó felében ne ők kerüljenek veszélyesen közel a kiesőzónához.

Játssz és nyerj a hathárom.hu most induló focis tippjátékain!

Serie A, 32. forduló
További mérkőzések
Genoa-Cesena 20:45
hatharom-tipp: 1
Catania-Lecce 20:45
hatharom-tipp: 1
Parma-Novara 20:45
hatharom-tipp: 1
Fiorentina-Palermo 20:45
hatharom-tipp: X