London 2012

Lovas is győzelemmel rajtolt a olimpiai selejtezőn

  • MTI

A női torna egyetlen magyar résztvevője, Lovas Petra is győzelemmel kezdett szerdán az asztaliteniszezők európai olimpiai selejtezőjén, Luxembourgban.

A Berlinben légióskodó játékosnak két riválist kell megvernie ahhoz, hogy csoportelsőként lépjen tovább a legjobb 32 közé.

A viadalon mindkét nemnél 11-11 indulási jogot osztanak ki a nyári, londoni játékokra, s Lovas kvótaszerzése azért is lenne fontos, mert az olimpiára már korábban kijutott Tóth Krisztinával és Póta Georginával kiegészülve Magyarország női csapatot is indíthatna.

A férfiaknál Kosiba Dániel immár két sikerrel áll, miután bosnyák riválisa nem állt ki a mérkőzésre.

Eredmények:
Nők:
F csoport:
Lovas Petra-Aszja Kaszabova (bolgár) 4-1
A csoport harmadik tagja a brit Joanna Parker, vele csütörtökön csap össze Lovas.
 
Férfiak:
P csoport:
Kosiba Dániel-Admir Duranspahic (bosnyák) 4-0 - játék nélkül
korábban:
Kosiba-Traian Ciociu (luxemburgi) 4-0
később:
Kosiba-Mihai Bobocica (olasz) 20 ó
 
Korábban:
C csoport:
Pattantyús Ádám-Aleksandr Smirnov (észt) 4-1
később:
Pattantyús-Marcos Freitas (portugál) 17:45 ó
I csoport:
Joao Monteiro (portugál)-Zwickl Dániel 4-0
később:
Zwickl-Lauric Jean (belga) 18:30 ó
 
Szerdán és csütörtökön, a verseny első szakaszában mindkét nemnél 16 csoportban körmérkőzést vívnak egymással a játékosok. A csoportok első két-két helyezettje jut a második szakaszba, ahol a négy, egyenként nyolcfős csoportban egyenes kieséses minitornát rendeznek, s ezek győztesei pénteken estére már kvótások lesznek. Szombaton újabb minitornák következnek - négy, egyenként hétfős csoportban, ahol az előző szakasz döntőinek vesztesei csak a legjobb négy között kapcsolódnak be -, s újabb négy győztest avatnak, egyben további négy londoni induló kilétére derül fény. A fennmaradó három kvótáról vasárnap, a zárónapon születik döntés: 16 játékos kieséses rendszerben küzd majd, s a harmadik helyért is rendeznek mérkőzést.