Premier League

A Wigan történelmi győzelmet aratott a United ellen, újra nyílt a bajnokság

A Wigan Athletic 1-0-ra nyert hazai környezetben a listavezető Manchester United ellen az angol labdarúgó-bajnokság 33. fordulóban, ezzel a klub története során először győzte le a Vörös Ördögöket. A Manchester City kiütötte a West Bromwich Albiont, ezzel öt pontra csökkentette hátrányát a városi riválissal szemben. Az Arsenal könnyedén verte meg a seregható Wolverhamptont, és megerősítette bronzérmes pozícióját a Tottenham előtt.

Manchester City-West Bromwich

Sergio Agüero gyors góllal örvendeztette meg a City szurkolóit, és hűtötte le a vendégek kedélyeit, a 6. percben szép szóló végén 21 méterről tüzelt a kapu jobb oldalába (1-0). Az első félidőben még nem nyugodhatott meg Roberto Mancini csapata, de a másodikban Agüero vezérletével gálázott a City: az argentin az 54. percben balról, nyolc méterről helyezett a hálóba (2-0), majd beköszönt a Balotelli hiányában csereként szereplő honfitárs, Carlos Tévez is, aki Agüero centerezését 12 méterről lőtte a kapuba (3-0).

A 64. percben a sérülés után visszatérő David Silva is beköszönt, a kapus fölött emelt a kapuba (4-0). A Manchester City három nyeretlen bajnoki után győzött ismét, és mivel a Manchester United botlott Wiganban, öt pontra zárkózott a városi riválishoz.

A találkozó góljai

Wigan-Manchester United

Remekül kezdett a Wigan az éllovas ellen, folyamatosan szőtte a támadásokat, McCarthy löketét David De Geának kellett kitornáznia. A United részéről egyedül Ryan Giggs megpattanó, oldalhálót érő beadását lehetett feljegyezni. A hazaiak erőfeszítését gól koronázta a 29. percben, de Moses fejesét érvénytelenítette Phil Dowd kapustámadás miatt. A Vörös Ördögöket észhez térítette a veszély, de Al Habszinak így sem volt komoly védenivalója.

Shaun Maloney bombagólt szerzett a United ellen

A második felvonást is álmosan kezdte a vendégegyüttes, amit Shaun Maloney bombagóllal büntetett: balról középre húzott, majd 18-ról a bal sarokba zúdított (1-0). Teljesen megérdemelten szerzett vezetést a jobban játszó Wigan, Sir Alex Ferguson Wayne Rooneyt (Nani), Ashley Youngot (Cleverley) és Chicharitót (Welbeck) is lekapta a pályáról, de így sem tudott csapata gólt szerezni. Al Habszi a hajrában több nagy védést is bemutatott, de a Laticsnak is voltak helyzetei, Moses lövését lábbal hárította De Gea. Az utolsó tíz percben gyakorlatilag tíz emberrel játszott a United, Phil Jones menni is alig bírt, de Ferguson kihasználta három cserelehetőségét, így a pályán kellet maradnia. A bírótól ajándékba kapott öt perces hosszabbítás sem segítette ki a vendégeket, így pont nélkül maradt a United.

A Wigan eddigi 14 Manchester United elleni meccsén még pontot sem tudott szerezni, az utolsó hat összecsapáson gólt sem rúgott, szerda este így történelmi sikert aratott a gyárvárosiak ellen. Rooneyék 12 forduló uán kaptak ki ismét a Premier League-ben, és a szezonbeli negyedik vereséggel öt egységre csökkent előnyük a West Bromot legyőző Cityvel szemben.

Shaun Maloney gyönyörű góljával győzött meglepetésre a Wigan

Wolverhampton-Arsenal

Robin van Persie már a 9. percben megtörte négy meccs óta tartó gólcsendjét, miután Bassong buktatta Theo Walcottot, berúgta a büntetőt (0-1). A vétkest kiállították, az Ágyúsok pedig gyorsan újabb gólra váltották fölényüket: a 11. percben Walcott jobbról, 12 méterről gurított a rövid sarokba (0-2). Innentől kezdve nem forgott veszélyben a londoniak győzelme, a Wolvesnek egy nagyobb helyzete volt a meccsen, a második félidőben, Kevin Doyle fejesénél nagyot védett Szczesny. A 69. percben Josszi Benjun is eredményes volt (0-3). Arsene Wenger együttese magabiztosan nyert, és megnyugtatónak mondható az előnye a negyedik Spurs előtt.

Sima Arsenal-győzelem a Wolves ellen

Premier League, 33. forduló:
Manchester City-West Bromwich Albion 4-0 (1-0)
gól: Agüero (6., 54.), Tévez (61.), Silva (64.)
 
Wigan Athletic-Manchester United 1-0 (0-0)
g: Maloney (50.)
 
Wolverhampton Wanderers-Arsenal 0-3 (0-2)
g: van Persie (9., 11-esből), Walcott (11.), Benajun (69.)
kiállítva: Bassong (8., Wolverhampton Wanderers)
 
Később:
Queens Park Rangers-Swansea City 21:00
 
Kedden játszották:
Blackburn Rovers-FC Liverpool 2-3 (1-2)
gól: Yakubu (36., 63., a másodikat 11-esből), illetve Maxi Rodriguez (13., 16.), Carroll (91.)
kiállítva: Doni (25., Liverpool)
 
Hétfőn játszották:
Fulham-Chelsea 1-1 (0-1)
g Dempsey (82.), illetve Lampard (44., 11-esből)
 
Aston Villa-Stoke City 1-1 (1-0)
g: Weimann (32.), illetve Huth (71.)
 
Everton-Sunderland 4-0 (0-0)
g: Gueye (52.), Pienaar (75.), Osman (76.), Anichebe (81.)
 
Newcastle United-Bolton Wanderers 2-0 (0-0)
g: Ben Arfa (73.), P. Cissé (83.)
 
Tottenham Hotspur-Norwich City 1-2 (1-1)
g: Defoe (33.), illetve Pilkington (13.), Bennett (66.)