Serie A

Visszafordul a Milan a lejtőről a csúcs felé Veronában?

Kedden este egy mérkőzéssel kezdődik a Serie A 32. fordulója, a címvédő Milan a Chievo vendége lesz, amely ellen hasonló önbizalom növelő győzelemre lenne szüksége, mint amilyet ősszel elért, hogy visszakerülhessen a tabella élére.

Chievo-Milan
20:45 Digi Sport Plus
hatharom-tipp: 2

Az utóbbi hetekben már úgy nézett ki, hogy a Milan az előzetes esélyeknek megfelelően behúzza a bajnoki címet, aztán a Barcelona elleni két BL-meccs úgy felőrölte a piros-feketék erejét, hogy két forduló alatt odadobták az első helyet a hullámvölgyéből kikerülő és szárnyra kapó Juventusnak. Ősszel is egy Fiorentina elleni botlás (0-0) után készültek a Chievo ellen, de akkor attól a bakitól eltekintve jó formában voltak, és a San Siróban 4-0-ra el is intézték a veronaiakat.

Ibrahimovicék a Chievo otthonában visszaugranának a tabella élére

Most újra nyerniük kellene, hogy legalább ideiglenesen visszakerüljenek a tabella élére, vagy a Lazio ellen esetleg pontokat vesztő Juve előtt meg is tartsák azt. Abszolút papírforma lenne a vendégsiker, ha nem lennének tele sérültekkel, de ahogy a szezonban talán mindig, ezúttal is messze van a legerősebbtől a rendelkezésre álló keret.

A védelemben legalább ott lehet a Fiorentina elleni vereséget (2-1) és a Catania elleni döntetlent (1-1) is kihagyó Nesta, de olasz források egyöntetű állítása szerint mellette, a jobb oldalon egy új ember mutatkozhat be a bajnokságban. A 19 éves Mattia De Sciglio érdekes módon a Bajnokok Ligájában már kapott szerepet, igaz, hogy BATE Boriszov és a Viktoria Plzen ellen, de az is érdekes, hogy azokon a meccseken egyformán csak döntetlent játszott a Milan.

Előrébb Nocerino, Emanuelson és Ibrahimovic lesznek a fix pontok az elmúlt hetek összeállításaihoz hasonlóan, mellőlük azonban Ambrosini és Aquilani (csakúgy, mint a védelemből Bonera) eltiltás, Van Bommel, Pato és Boateng pedig sérülés miatt hiányzik. Így Muntari és Seedorf kaphatnak helyet a középpályán, valamint Maxi López, Robinho és El Shaarawy közül választhat valakit Allegri a csatársorba.

A Chievo sokkal jobb formában, két győzelemmel készülhet a keddi meccsre, ráadásul a veronaiak épp azt a Fiorentinát és Cataniát győzték le, amelyekkel a Milan nem bírt az előző két körben. Ugyanakkor nekik is bőven vannak gondjaik, Domenico Di Carlo 9 játékosával nem számolhat, ráadásul a piros-feketék ellen olyan nagy önbizalommal nem készülhetnek, az őszi 4-0 mellett az előző hat meccsüket is elvesztették a milánóiakkal szemben.