Jégkorong

Tokaji Viktor már az éremnek is örülne a vb-n

Az első két hely valamelyike az álom, de a realitás, hogy éremért csatázhat a magyar válogatott a divízió 1-es világbajnokságon.

A lengyelek elleni két edzőmérkőzésen aratott sikerekkel hangolt a magyar férfi jégkorong-válogatott a vasárnap kezdődő szlovéniai divízió 1-es világbajnokságra. Tokaji Viktor már egy éremnek is örülne a vb-n.

"Úgy gondolom, önbizalom-növelőnek mindenféleképpen megfelelt - mondta a Blikknek a fehérvári védő. - Ráadásul több taktikai variációt kipróbálhatott a szövetségi kapitány, s olyanok is pályára léphettek, akiknek esetleg még nem biztos a helyük a keretben. Azt se felejtsük el, hogy fizikálisan alaposan elfáradtunk az elmúlt napokban, bizony rengeteget edzettünk, a felkészülési mérkőzéseknek köszönhetően viszont lendületbe jöttünk. Iszonyatosan erős a mezőny, Japán, Ukrajna, Szlovénia, Ausztria és Nagy-Britannia ellen is meg kell izzadni a sikerért. Úgy gondolom, már akkor elégedettek lehetünk, ha érmet szerzünk, de természetesen az álmainkban az szerepel, hogy az első két hely valamelyikén végzünk."