EURO 2012

Soldado optimistán várja az Eb-t

A Valencia 26 éves csatára biztos benne, hogy ha tartja formáját, akkor ott lesz a lengyel-ukrán közös rendezésű kontinenstornán.

A Valencia csatára biztos benne, hogy ha tartja formáját, ott lesz a lengyel-ukrán közös rendezésű kontinenstornán.

Roberto Soldado Fernando Torresszel verseng a csapattagságért, a főpróba remekül sikerült, a Venezuela elleni februári barátságos meccsen csereként mesterhármast szerzett, míg a Chelsea önmagát kereső támadója hosszú idő után kimaradt a keretből.

"Torres nagyon sokat jelent a válogatottnak, mindannyian tudjuk, mire képes" - dicsérte ellenfelét Soldado a Cadena Cope Rádiónak. "Ha továbbra is ilyen formában futballozom, akkor bízom benne, hogy ott leszek az Európa-bajnokságon. Mindent meg fogok tenni ezért" - mondta a támadó, majd jövőjéről is beszélt: "Itt akarok maradni Valenciában, még két év van hátra a szerződésemből, és nem egy olyan játékos akarok lenni, aki csak átutazóban van itt."

Persze az is előfordulhat, hogy Torrest és Soldadót is kiviszi magával Vicente Del Bosque a tornára, mivel továbbra sem biztos, hogy a Furia Roja első számú gólvágója, David Villa felépül-e addigra sérüléséből. Fernando Llorente helye biztosnak tűnik, de Iker Muniain (Bilbao) és Alvaro Negredo (Sevilla) is pályázik a meghívóra.