La Liga

Nem rosszindulatból, de bevenné Casillas kapuját

Szerdán este 22 órától madridi városi rangadót rendeznek a Vicente Calderónban, az Atlético Madrid kolumbiai gólvágójának különös élményt jelentene, ha eredményes lenne a Real Madrid elleni derbin.

Falcao a Real ellen is gyarapítaná góljai számát

A nyáron a Portótól szerződtetett támadó már 20 gólnál jár a Primera Divisiónban, amivel csapata magasan legeredményesebb játékosa. A 40 millió euróért igazol dél-amerikai klasszis kiváló formáját a Real Madrid ellen városi derbin is megvillantaná, de mint mondja, elsősorban a győzelem a célja.

"Nagyon különleges dolog lenne, ha betalálnék a derbin. Ha egy ilyen meccsen szerzel gólt, az mindig különös élmény, na és persze a történelem részévé válsz" - nyilatkozta az El Mundo Deportivónak a kolumbiai.  "Csak arra gondolunk, hogy megszerezzük a három pontot, nem pedig arra, milyen károkat okozhatunk a Real Madridnak. Magunkra összpontosítunk, az lebeg a szemünk előtt, hogy legyőzzük őket a saját stadionunkban. Higgadtnak kell maradnunk".

Ha a királyi gárda pontokat veszít a Vicente Calderónban akkor a jövő heti barcelonai El Clásico után a katalánok akár meg is előzhetik José Mourinho alakulatát, de Falcao szerint nem kell "félteni" a blancókat. "A Real Madridnak számos nagyszerű képességekkel rendelkező ásza van, akik képesek mérkőzéseket eldönteni, ugyanakkor csapatként is remekül teljesítenek.  Mindenekelőtt ez az, ami kiemeli őket a mezőnyből".