NBA

Lamar Odom nem vált be a címvédő Dallasnál

  • VNA
megosztom

Négy hónap után elválnak a Dallas Mavericks és Lamar Odom útjai, az egykori Lakers sztár nem tudott segíteni a bajnoknak.

Alig négy hónap után elküldte a Dallas Mavericks együttese Lamar Odomot. A Los Angeles Lakerstől a szezon előtt érkező játékostól amerikai lapértesülések szerint azért válik meg a bajnoki címvédő, mert huzamosabb ideje az általuk elvárt szint alatt teljesít. "A csapat vezetőivel folytatott megbeszélésink után egyértelművé vált mindkét fél részére, hogy az a legjobb, ha most elhagyom a Maverickset. Sajnálom, hogy a dolgok nem alakultak megfelelően" - nyilatkozta az érintett játékos. A klub egyelőre nem rúgta ki Odomot, hanem az egyeztetések alapján "csak" az inaktív játékosok listájára helyezte a szezon végéig, így más csapatban biztosan nem lép majd parkettre ebben a bajnokságban. Odom szerződése a nyáron lejárna, amelyet a Mavericks egy évvel meghosszabbíthatott volna.

A tavaly decemberben a bérviták miatt késve megkezdett szezonban Odom átlagosan 20,5 percet töltött a pályán, ezen időszak alatt pedig mérkőzésenként 6,6 pontot illetve 4,2 lepattanót ért el. Az egykori Lakers sztár utolsó meccsén a Dallas 94-89-re kikapott a Memphis Grizzlies-től, ahol Odom már csak négy percet játszott és egyetlen pontot sem szerzett. A bajnoki címvédő Dallas számára azért is égető most a helyzet, mert még a rájátszásba kerülése sem biztosított. Nowitzkiék ráadásul az alapszakasz utolsó kilenc mérkőzéséből hatot idegenben játszanak, így egy jól játszó Odomra mindenképpen szükségük lett volna.

 

 

 
 

megosztom