Portugál foci

Jobbak voltunk! - Sá Pinto

  • László Balázs

A portugál labdarúgó-bajnokság 26. fordulójának hétfő esti csúcsrangadóján Ricky van Wolfswinkel büntetőjével a Sporting 1:0-ra legyőzte a Benficát. Ricardo Sá Pinto, a Sporting vezetőedzője szerint csapata nagyobb győzelmet is arathatott volna.

"A Sporting volt a jobb csapat. Nagyszerűek voltunk a pálya egész területén” – mondta Sá Pinto a zöld-fehérek hivatalos honlapjának nyilatkozva.

A Benfica egyik legjobbja tegnap a parádés napot kifogó Artur kapus volt, ha ő nincs, akkor nagy zakóba is belefuthatott volna az ország legnépszerűbb csapata. Ezt nem is felejtette el hangsúlyozni a Sporting mestere.
„Az eredmény könnyen történelmi is lehetett volna, hiszen rengeteg gólszerzési lehetőségünk volt” – folytatta az egykori nagyszerű játékos.

A mérkőzés eredményének kialakulásához hozzátartozik az is, hogy a találkozón egyébként jól bíráskodó Soares Dias játékvezető az első másodpercekben nem adott meg egy jogosnak tűnő tizenegyest a Benficának. Erről a következőképpen vélekedett Sá Pinto:

Nem láttam még a felvételeket, és nem fogok semmit mondani erről, amíg nem ültem le és néztem meg, hogy mi történt. Akárhogy is, sokkal jobbak voltunk és megmutattuk, hogy képesek vagyunk minőségi focit játszani. Most kiélvezhetjük az ősi rivális elleni győzelmünket.”


Portugál bajnokság
26. forduló
SPORTING CP – SL BENFICA 1:0
Estádio José Alvalade
Vezette: Artur Soares Dias (Bertino Miranda, Rui Licínio)
 
SPORTING: Rui Patrício, Joăo Pereira, Xandăo, Anderson Polga, Insúa, Elias, Schaars (Carriço, 64.) Izmailov, Matias, Capel (Carrillo, 89.), van Wolfswinkel (Rubio, 72.).
Edző: Ricardo Sá Pinto.
Sárga lapok: Insúa (39.), Xandăo (44.), Polga (68.), Carriço (79.), Elias (80.).
Gól: van Wolfswinkel (17.).
 
BENFICA: Artur, Maxi Pereira, Luisăo, Garay, Emerson, Javi García (Nélson Oliveira, 61.), Witsel, Bruno César, Gaitán (Nolito, 72.), Rodrigo (Yannick Djaló, 45.), Cardozo.
Edző: Jorge Jesus.
Sárga lapok: Luisăo (16. és 90.), Javi García (27.), Nélson Oliveira (64.), Nolito (76.), Witsel (79.).
Kiállítva: Luisăo (90.).