Férfi kézilabda

Iváncsik egyik legemlékezetesebb telefonja volt a szombati

A sérült veszprémi szélső elmondása szerint látta társain, hogy érte és Ilyésért is harcolnak Göteborgban.

Iváncsik Tamás visszatérhet az olimpiára - Fotó:naplo-online.hu

Az Iváncsikért és a csapatkapitány Ilyésért is harcoló magyar válogatott második lett a négytagú selejtező csoportban, s pályára lép a londoni játékokon.

"Életem egyik legemlékezetesebb telefonja volt a szombati, amikor a svédek Macedónia feletti győzelmével véglegessé vált az olimpiai rajtunk. Mocsai Lajos Göteborgból hívott, azt kívánta, gyógyuljak fel tökéletesen, mert számol a játékommal az angol fővárosban - mondta Iváncsik Tamás a Borsnak, akinek a bal térdében szakadt el a keresztszalagja a januári Eb-n. - A társaim svédországi játékán láttam, a bokatörést szenvedett Ilyés Feriért és értem is harcoltak. Különleges kollektíva a miénk, amelyikben közös a siker és a kudarc."

A veszprémi jobbszélső műtétje után négy helyre jár kezelésre, és azt ígéri, sérült lába háromszor olyan erős lesz, mint volt korábban.

"Remek érzés lesz együtt küzdeni Londonban a testvéremmel, Gergővel, bár tudattam vele, én 2016-ban, Rióban is ott leszek az olimpián. Ilyéssel egyezik a véleményem arról, hogy ez a második hely száztíz százalékkal felgyorsította mindkettőnk gyógyulását."