Koppenhágai tenisztorna

Czink kikapott az első fordulóban

A selejtezőből érkező Czink Melinda három játszmában vereséget szenvedett a brit Anne Keothavongtól a koppenhágai, 220 ezer dollár összdíjazású női tenisztorna első fordulójában.

Czink eddig még sosem találkozott a világranglista 73. helyén álló Keothavonggal, első összecsapásukon azért lett volna különösen fontos a a magyar lány győzelme, mert ezzel visszakerült volna a top 100-ba a WTA-rangsorban.

A honi teniszszövetség ebszámolója szerint az első szettben a brit versenyző azonban 4-3-nál visszavette az elvesztett adogatást, ami nem tartott sokáig, 5-4-nél Czink a szettért adogathatott és 6-4-re meg is nyerte az első szettet.

A második szettben hamar elvették egymás adogatásait a versenyzők, akik közül a brit 2-3-nál megugrott, majd 2-5-nél újra elvette Czink szerváját és 6-2-vel kiegyenlített.

A döntő szettben a magyar lány megint előnybe került, amit 3-2-nél leadott, innen pedig már csak a brit nyert gémet, aki végül 4:6, 6:2, 6:3-ra nyert.

Czink számára vége a versenynek, valószínűleg most még nem kerül be a 100-ba, Babos Tímeáért azonban még izgulhatunk, akinek az észt Kaia Kanepi lesz a nyolcaddöntőben.

1. forduló (a 16 közé jutásért):
Keothavong (brit)-CZINK 4:6, 6:2, 6:3