Férfi kézilabda

Az olimpián reflektorfénybe kerülhetünk - Gulyás Péter

  • MTI

A magyar válogatott és az MKB Veszprém jobbszélsője szerint a magyar kézilabdasport jövőjének szempontjából rendkívül fontos volt, hogy kiharcolják a londoni játékokon való részvételt.

Gulyás Péter (pirosban) a macedónok ellen kiváló teljesítményt nyújtott

Mint ismert, a magyar férfi kézilabda-válagotott a hétvégén a göterborgi selejtezőtornán szerezte meg az indulás jogát, megmentve ezzel a sportág becsületét. Gulyás Péter, az MKB Veszprém szélsője csapata honlapján fogalmazta meg érzéseit az olimpiáról.

"Minden gyerek, aki sportol, arról álmodik, hogy egyszer kijuthasson az Olimpiára, amely a legnagyobb sportrendezvény a világon. Természetesen én is nagyon boldog vagyok, hogy megteremtettük az esélyét annak, hogy szerepelhessünk ezen a megmérettetésen. Mostantól azért kell dolgozni, hogy az utazó csapatba is bekerülhessek. A kijutás azonban nem csak nekem, mint sportolónak volt különösen fontos, hanem a magyar kézilabdának is, hiszen így kiemelt szerepet tölthetünk be a sportágak között, és egy kicsit reflektorfénybe kerülhetünk, ami nagyon fontos a jövő szempontjából" - nyilatkozta az mkbveszprem.eu-nak a kiváló szélső.