La Liga

Nem mondtuk, hogy már megnyertük a bajnokságot - Casillas

A Real Madrid vasárnap este 0-0-s döntetlent játszott hazai pályán a Valenciával, így a címvédő Barcelona 4 pontra megközelítette a Királyi Gárdát a tabellán. A Blancók részéről természetesen senki nem értékelt túl boldogan a rangadó után.

"Azt hiszem, még el is veszíthetjük a bajnokságot" - mondta őszintén Iker Casillas, a Real Madrid kapusa és csapatkapitánya. "A Barcelona is küzd, és még nincs vége a sorozatnak. De soha nem is mondtuk, hogy már megnyertük volna. A riválisaink is győzelemre törnek, így nem készülhettünk arra, hogy 8-10 pontos előnyből majd elleszünk."

Iker Casillas a Real Madrid-Barcelona mérkőzésen a Király Kupában 2012-ben.

A világ- és Európa-bajnok hálóőr úgy érezte, megérdemelték volna a győzelmet vasárnap este, de elismerte a Valencia érdemeit is: "Senki nem számított rossz eredményre a Bernabéuban, de ez egy nagyon kemény és jó meccs volt, ami biztos, hogy tetszett a nézőknek. Nekünk talán több tiszta helyzetünk volt, de azért az ellenfélnek is akadt néhány."

Ahogy a spanyol mérkőzések kapcsán általában, ezúttal is előkerült a játékvezető a nyilatkozatokban - nem is teljesen jogtalanul. A Real részéről ezúttal nem a vezetőedző, José Mourinho, hanem segítője, Aitor Karanka fogalmazta meg markánsan a véleményét: "A játékvezetés? Nyolcvanezer ember láthatta, hogyan büntettek minket."

Ugyanakkor a másodedző szerint egyelőre nem kell aggódniuk a bajnokság állása miatt: "Nyugodtak vagyunk, hiszen négy ponttal a Barcelona előtt állunk. Jó az öltözői hangulat, senki nem ideges. A következő meccsünkre koncentrálunk, a játékosaink alig várják, hogy tovább küzdhessenek a bajnoki címért."

A Real Madridra városi rangadó vár, méghozzá idegenben a következő fordulóban. A Blancók szerdán este lesznek az Atlético Madrid vendégei.