Légiósaink

Hajnal ballal talált be, Vanczák győztes gólt fejelt, Lázárék kiestek

A VfB Stuttgartban szereplő Hajnal Tamás első idénybeli gólját szerezte, Vanczák Vilmos már kilencedszer volt eredményes, Lázár Pál csapata kiesett Törökországban.

Hajnal remek gólt szerzett

NÉMETORSZÁG

Hajnal Tamás megszerezte első gólját az idényben, bal lábbal talált a Mainz kapujába. A magyar középpályást a 83. percben cserélték le, az ellenfélnél Szalai Ádámot az 54. percben cserélték be, Stieber Zoltánt nem nevezték. Szintén nem volt csapata keretében Nagy Dániel, a Leverkusen ellen 1-1-es döntetlent játszó HSV középpályása.


 

A másodosztályban a Duisburg 2-0-ra verte a Frankfurtot, Lázok János nem volt a keretben. Király Gáborral a kapuban az 1860 München 2-2-es döntetlent játszott a Paderborn otthonában.

ANGLIA

A Bolton hazai környezetben szenvedett 3-0-s vereséget a Fulhamtől, a kapuban Bogdán Ádám volt a vesztes csapatban, Somogyi Csaba nem volt a londoniak keretében. A West Bromwich Albion 3-0-ra győzött a Blackburn ellen, Fülöp Márton betegsége, Gera Zoltán sérülése miatt nem volt a keretben.

A második ligában a Southampton-Portsmouth meccsen Futács Márkó nem állt be. A Millwall-Hull 2-0 meccsen szintén a kispadon ült Gulácsi Péter.

OLASZORSZÁG

A Serie B-ben Laczkó Zsolt a Sampdoriában, Filkor Attila a Livornóban volt végig pályán a Serie B pénteki játéknapján, de csapataik kikaptak. A Vass Ádámot a kezdőcsapatban foglalkoztató Brescia együttese 2–1-es győzelmet aratott a Verona ellen. A magyar középpályás a 83. percig volt a pályán, Feczesin Róbert kispados volt.

SPANYOLORSZÁG

A spanyol bajnokság 32. fordulójában a Barcelona idegenben győzte le 4-1-s arányban a Real Zaragozát, így sorozatban kilencedik bajnokiját is megnyerte. A katalánoknál Lionel Messi két gólig jutott, míg a hazaiaknál Pintér Ádám végigjátszotta a találkozót, melyen hiába szerzett vezetést a Zaragoza, az újabb bravúr elmaradt.

BELGIUM

Az Anderlecht 0-0-s döntetlent játszottak a Standard Liege ellen a belga labdarúgó-bajnokság rájátszásában. Juhász Roland végig a pályán volt a vendégeknél. A Genk 2-0-ra legyőzte a Gentet, Köteles László védett, Tőzsér Dániel kispados volt. A Czvitkovics Pétert foglalkoztató Kortrijk 3-2-re megverte a vendég Bruges-t. A válogatott középpályást sérülés miatt nem nevezték.

GÖRÖGORSZÁG

A Kerkira szakította meg a már bajnok Olympiakosz kilenc forduló óta tartó veretlenségét (zsinórban győztek) a görög labdarúgó-bajnokságban: Megyeri Balázzsal a kapuban a pireusziak a 1-0-ra kaptak ki hazai pályán a 28. fordulóban.
Rudolf Gergely a félidőben állt be a Panathinaikoszba, amely 3-0-ra legyőzte a vendég Panionioszt, ahol Pogacsics Krisztiánt nem nevezték. Bodor Boldizsár csapata, az OFI 1-0-ra verte a Panaitolikoszt, a légiós padozott.

AUSZTRIA

A Salzburg 2-0-ra nyert az Innsbruck ellen, a vesztes csapatban Sáfár Szabolcs védett. A Sturm Graz 2-0-ra nyert a Mattersburg otthonában, Szabics Imre a 75. percben állt be. A hazaiaknál Waltner Róbert nem volt a keretben.

TÖRÖKORSZÁG

Lázár Pál végig a pályán volt, de csapata, a Samsunspor kiesett az élvonalból a Sivassportól elszenvedett 2-1-es hazai vereség után. Az Eskisehirspor 2-0-ra nyert otthon a Mersin ellen, Elek Ákos a 90. percben állt be, csapata az Európa Liga-szereplésért küzdhet.

OROSZ BAJNOKSÁG

A Dinamo Moszkva 1-1-es döntetlent játszott a Rubin Kazannyal, Dzsudzsák Balázst a 72. percben cserélték be. A Lokomotiv Moszkva otthonában 1-0-ra nyert Zenitben Huszti Szabolcs az első félidőt töltötte a pályán. A sérüléssel bajlódó Priskin Tamás nem kapott szerepet az Alanyija Dinamo Brjanszk ellen idegenben 2-1-re megnyert meccsén.

EGYÉB BAJNOKSÁGOK

Vanczák Vilmos előbb összehozott egy büntetőt, majd szezonbeli kilencedik gólját szerezte meg, ezzel a találattal a Sion 2-1-re legyőzte a Zürichet a svájci bajnokság 28. fordulójában. A Koman Vladimirt a 87. percig a soraiban tudó Monaco 2-1-re nyert a Nantes ellen a francia labdarúgó-bajnokság másodosztályának 31. fordulójában.