NB I visszatekintő

Fogd a pénzt, és kuss!

  • Göbölyös János

A hétvégén a 23. fordulót rendezték az NB I-ben. Összeállításunkban az OTP Bank Liga mérkőzéseire tekintünk vissza, statisztikákkal, nyilatkozatokkal, értékelésekkel, valamint ismertetjük a következő kör programját.

A diósgyőri szurkolók még nem azonosultak az edzőváltással - úgy fest, a csapat sem - Fotó: boon.hu (Homoky György)

Ahol a pénz, ott a hatalom. Meg a felelősség is. A 23. forduló egyik nagy kérdése volt, hogy a pécsi és a diósgyőri, időben és indoklásában összecsengő, ezért aztán sokaknak gyanús, a többség számára indokolatlan edzőváltásnak mi lesz az eredménye. Maradva a hétfői eseményeknél, ha magyar futballról van szó, azt már megtanulhattuk, hogy nem feltétlenül kell logikát, ésszerű magyarázatot keresni egy-egy ügy hátterében, legyen az klubbal, csapattal, játékossal, vagy edzővel kapcsolatos. A PMFC-nél és a DVTK-nál történtek hűen tükrözik a tulajdonosi szemlélet egyik alaptételét, ami egy szólással kifejezve valahogy úgy hangzik: aki a zenészt fizeti, az kérheti a nótát. A problémák akkor kezdődnek, ha a megrendelőnek nem jó a hallása...

Emlékezzünk csak! A két újonc, nagy becsvággyal, de szerény - és reális - tervekkel vágott neki a szezonnak, a cél akkor nem is lehetett más, mint a biztos bent maradás, ha jól emlékszem, a hat-tizedik hely. A tulajdonosok nyilván ezt vették figyelembe, amikor aláírták a játékosok és az edzők szerződéseit, ehhez igazították a fizetéseket, prémiumokat, ezt tartották szem előtt, amikor tárgyaltak a szponzorokkal. Aztán elkezdődött a bajnokság, a Pécs és a Diósgyőr szárnyallt, a csapatok vastagon megfeleltek az elvárásoknak, jöttek az eredmények, a pontok és a nézők. A téli szünet bőven adott időt arra, hogy az illetékesek elgondolkodjanak a folytatáson, és ,,evés közben jön meg az étvágy" alapon megemelték a lécet. Hogy csak beszélgetés szintjén, vagy írásban, az tulajdonképpen mindegy, hiszen komoly üzletemberekről lévén szó, nyilván hallottak már arról, hogy az adott szónak súlya van. Tény, hogy egyik csapatnak sem úgy sikerült a tavaszi idénykezdet, ahogyan arra az őszi produkciójuk után számítani lehetett, ugyanakkor a helyezések azt mutatták, hogy még ezzel az akadozó játékkal is magasan túlteljesíthető az eredeti cél, sőt, reális esély nyílt a nemzetközi kupaszereplést érő pozíció elérésére.

Ekkor döntöttek úgy a tulajdonosok, hogy váltani kell. Hogy pontosan mi vezérelte őket, azt betéve tudjuk: megbomlott a csapategység, gyengült a játékosok és az edző közötti kapcsolat, mentálisan elfáradt a csapat, frissítésre volt szükség...és még sorolhatnám a jól hangzó, de valójában kifogásnak tűnő indokokat. A döntéshozók persze siettek hozzátenni, hogy mennyire elégedettek a szakvezetők eddigi munkájával, egyikőjük sem lett rosszabb edző, továbbra is számítanak rájuk, de...Új impulzus, új arc, új szemlélet kell!

Ehhez képest a PMFC-t a kirúgott Mészáros Ferenc pályaedzője, a DVTK-t pedig a szakmai igazgató trenírozza. Hogy mennyi újat tudnak mondani és mutatni, amikor eddig is nap mint nap együtt éltek a csapattal, arra egyelőre nem kaptunk választ, a pécsiek a kapusuk néhány parádés védésének köszönhetően null-nullt játszottak a kiesés elöl menekülő Újpesttel, a diósgyőriek pedig vereséget szenvedtek az idén nem túl acélos Pakstól. Tették ezt hazai pályán, saját közönségük előtt, abban a stadionban, ahol eddig is és most is megkapták a magyar szinten kiemelkedőnek számító támogatást a szurkolók részéről.

Egyetlen mérkőzésből persze nem kell messzemenő következtetéseket levonni, az is benne van a pakliban, hogy a hátralévő hét fordulóban a PMFC és a DVTK is rátalál az őszi útra, és a végén a dobogó közelében végeznek. Nagyot bukni - helyezésben - már nem tudnak, hiszen távol vannak az alsóháztól, a veszélyes zónát pedig már nem is érzékelhetik.

Gyanítom, hogy a hirtelen váltásnak más oka volt. Itt is, ott is mintha már a következő szezonra készülnének, ezt egyébként Diósgyőrben deklarálták is azzal, hogy az öltönyét átmenetileg tréningruhára cserélő Szentes Lázár éjt nappallá téve keresi az új vezetőedzőt. Ehhez gyorsan hozzá is tette, hogy csakis külföldi szakember jöhet számításba, merthogy a féltucatnyi légióssal sokkal könnyebb tolmács nélkül beszélgetni. Igaz, bár megjegyzem, hogy a más nemzetiségűek fele egy nyelvet beszél, nevezetesen a spanyolt. Szentes helyében azért megkérdeztem volna mondjuk a győrieket, vagy a kaposváriakat, ők hogy csinálják? Pintér Attilának és Sisa Tibornak, de említhetném akár Supka Attilát is, nemhogy fél, de egy teljes tucat (vagy még annál is több) légióssal kell megértetnie magát, és ez eddig valahogy sikerült, az ETO a második, a Honvéd a negyedik, a somogyiaknál pedig nem elsősorban a kommunikáció a gyenge szereplés oka. Mennyivel őszintébb lett volna kimondani, hogy a stratégiánkba (és a pénztárcánkba) külföldi edző passzol, benne hiszünk, vele akarunk nagy eredményeket elérni.

A pécsi tulaj karakánabbul nyilatkozott. A 2007 óta a nyolcadik edzőjét emésztő Matyi Dezső a gyanúját is elhessegette annak, hogy konfliktusba keveredett volna Mészáros Ferenccel, felmerült ugyanis, hogy a télen szerződtetett nigériai Okoronkwo nem kapott elég lehetőséget a volt edzőtől. Az elnök a Nemzeti Sportban erre csak annyit válaszolt: ,,Ha azt akartam volna, hogy Okoronkwo játsszon, akkor pályára is lép".

Mit lehet erre mondani? Hirtelen nem jut más az eszembe, mint amivel kezdtem: ahol a pénz, ott a hatalom. Meg a felelősség is.

És bár nem tudom, hogy Matyi Dezső szokott-e nótát rendelni (mivel nem csak a könyvkiadásban, hanem a borászatban is otthon van, elképzelhető...), azt nyilván ő is tudja, attól, hogy valaki jól megfizeti a zenészt, nincs rá garancia, hogy a prímás a kedvenc számát is tökéletesen tudja.

A futballban is hasonló a helyzet. Egy jól működő, szakmai alapokon nyugvó klub fenntartása nem csak pénz kérdése. De erről Siófokon, vagy Pakson többet tudnának mesélni - és még fizetni sem kell érte.

Edzőváltások az NB I-ben
                                                      2011-2012-es szezon                                                                  
2011. augusztus 10.: Újpest FC, Mészöly Géza helyett Zoran Szpisljak
2011. augusztus 15.: Vasas-Híd, Komjáti András helyett Marijan Vlak
2011. augusztus 16.: Ferencváros, Prukner László helyett Nagy Tamás
2011. augusztus 30.: Ferencváros, Nagy Tamás helyett Détári Lajos
2011. augusztus 27./szeptember 1.: Zalaegerszegi TE, Csank János helyett Prukner László
2011. október 24./26.: Lombard Pápa, Véber György helyett Bene Ferenc
2011. november 23./december 13.: Kecskeméti TE, Tomiszlav Szivics helyett Török László (szakmai igazgató)           
2011. december 14./19.: Haladás Sopron Bank, Aczél Zoltán helyett Artner Tamás
2012. január 16.: Vasas-Híd, Marijan Vlak helyett Urbán Flórián
2012. március 5.: Győri ETO FC, Csertői Aurél helyett Pintér Attila
2012. április 2.: Diósgyőri VTK, Benczés Miklós helyett Szentes Lázár (szakmai igazgató, megbízott vezetőedző)
2012. április 2./4.: Pécsi MFC, Mészáros Ferenc helyett Mink Olivér
OTP Bank Liga
23. forduló
GYŐRI ETO-KAPOSVÁRI RÁKÓCZI 2-1 (2-0)
ETO Park, 2500 néző. Vezette: Fábián Mihály (Farkas Balázs, Márkus Tamás)
Győr: Sztevanovics – Babics (Takács Á., 58.), Djordjevics, Fehér Z., Völgyi – Koltai (Ahjupera, 73.), Kamber, Pátkai, Trajkovics, Varga R. (Dinjar, 62.) – Strestík (Dudás, 57.). Vezetőedző: Pintér Attila. Cserepad: Nacsa, Sztanisics, Dinjar, Dudás, Pilibaitis, Ahjupera, Tokody.
Kaposvár: Hajdúch –  Zsók, Bank, Graszl, Jánvári – Balázs B. (Grumics, 77.), Sedlák (Haruna, 36.), Horváth T., Addo, Bőle (Diallo, 36.) – Bebeto. Vezetőedző: Sisa Tibor. Cserepad: Posza, Okuka, Katona, Safarics, Diallo, Grumics, Haruna.
Gólszerző: Pátkai (9.), Varga R. (25.), ill. Bebeto (46.)
Sárga lap: Völgyi (84.), ill. Graszl (19.), Addo (45.), Vági (89.)
 
DEBRECENI VSC-TEVA-FGSZ SIÓFOK 1-1 (0-0)
Debrecen, 5000 néző. Vezette: Berke Balázs (Kelemen Attila, Bozó Zoltán)
DVSC: Novakovics – Nagy Z. (Nikolov, 50.), Simac (Máté, 82.), Mészáros, Korhut – Bódi, Varga J., Szakály P., Bouadla, S. Nikolics (Kulcsár T., 56.) – Coulibaly.  Vezetőedző: Kondás Elemér. Cserepad: Verpecz, Nikolov, Lucas, Ramos, Kulcsár T., Yannick, Máté.
Siófok: Ribánszki – Mogyorósi, Lengyel, Nyári Kiss Zs. – Pál (Horváth B., 90.), Kecskés, Egerszegi, Heffler N. (Nagy I., 64.) – Simon A., Sowunmi (Kanta Sz., 73.).  Vezetőedző: ifj. Mihalecz István. Cserepad: Milinte, Fehér Zs., Eugene, Kanta Sz., Nagy I., Pécseli, Horváth B.
Gólszerző: Mészáros (57.), ill. Simac (80., öngól)
Sárga lap: Nagy Z. (36.), Szakály P. (63.), ill. Egerszegi (34.), Heffler N. (63.), Kiss Zs. (84.), Kecskés (89.)
 
VASAS-KECSKEMÉTI TE 2-4 (0-3)
Illovszky Stadion, 1500 néző. Vezette: Iványi Zoltán (Szpisják Zsolt, Butkai Zsolt)
Vasas: Ilizi – Tóth B., Tóth M., Kovács G., Katona – Ferkó (Farkas Z., 75.), Mehmedagics, Bárányos (Kiss T., 80.), Huszárik, Dajics - Szabó B. (Csoór, 68.).  Vezetőedző: Urbán Flórián. Cserepad: Halasi, Farkas Z., Rubus, Varga G., Kiss T., Csoór, Hercegfalvi.
KTE: Németh G. – Koszó, Balogh B., Varga R., Mohl - Alempijevics (Pekár, 28.), Csukics (Tölgyesi, 82.), Szavics (Bertus, 76.), Litsingi - Tököli, Lencse. Vezetőedző: Szabó István. Cserepad: Antal B., Bertus, Forró, Póti, Pekár, Tölgyesi, Hegedűs Á.
Gólszerző: Kovács G. (46.), Dajics (84.), ill. Alempijevics (5.), Lencse (7.), Pekár (43.), Tököli (73.).
Sárga lap: Dajics (36.), Ferkó (74.), Kovács G. (90.), ill. Szavics (40.), Varga R. (83.), Tölgyesi (87.).
 
DIÓSGYŐRI VTK-MVM PAKS 1-2 (0-1)
Diósgyőr, 6000 néző. Vezette: Kassai Viktor (Erős Gábor, Ring György)
DVTK: Rados – Vági, Gal, Nagy T., Vadász (Seydi, 54.) – Frizoni, Abdouraman, Fernando (Arze, 46.), Sekour, Luque – Tisza. Szakmai igazgató: Szentes Lázár. Cserepad: Tajti, Gohér, Rakovics, Arze, Csirszki, Dobos, Seydi.
Paks: Csernyánszki – Heffler T., Éger, Fiola, Szabó J. – Bartha (Böde, 81.), Sifter, Sipeki, Vayer (Báló, 89.)  – Hrepka, Szatmári L. (Magasföldi, 85.). Vezetőedző: Kis Károly. Cserepad: Kiss M., Csehi T., Gévay, Báló, Böde, Kiss T., Magasföldi..
Gólszerző: Seydi (79.), ill. Éger (30.), Hrepka (48.).
Sárga lap: Gal (53.), Nagy T. (59.), ill. Sipeki (61.), Sifter (71.).
 
PMFC-MATIAS-ÚJPEST FC 0-0
Pécs, 2500 néző. Vezette: Vad II. István (Albert István, Medovarszki János)
PMFC: Dibusz – Simonfalvi, Todorovics, Causics, Markovics – Demjén (Frőhlich, 65.), Regedei, Scsepanovics, Nagy O. – Bajzát (Lantos, 85.), Horváth Zs. (Andorka, 71.). Vezetőedző: Mink Olivér. Cserepad: Holczer, Goia, Kvekveskiri, Nagy J., Frőhlich, Lantos, Andorka..
Újpest: Balajcza – Litauszki, Lipták, Mihajlovics, Pollák  – Simon K., Vasziljevics, Kabát, Markovics, Eninful – Rajczi. Vezetőedző: Zoran Szpisljak. Cserepad: Horváth T., Dvorschák, Kiss Z., Barczi, Lázár, Remili, Jevtics.
Sárga lap: Simonfalvi (28.), Markovics (90.), ill. Litauszki (56.)
 
HALADÁS SOPRON BANK-VIDEOTON 2-2 (0-1)
Szombathely, 6000 néző. Vezette: Németh Ádám (Kispál Róbert, Lémon Oszkár)
Haladás: Rózsa – Búrány (Schimmer, 46.), Guzmics, Korolovszky, Tóth P. – Nagy I. G., Rajos, Radó (Oross, 81.), Iszlai, Halmosi – Ugrai (Kulcsár K., 61.). Vezetőedző: Artner Tamás. Cserepad: Mursits, Schimmer, Horváth A., Sluka, Kulcsár K., Oross, Skriba.
Videoton: M. Bozsovics – Brachi, Vinícius, Caneira, Szolnoki –  Oliveira, Sándor Gy. (Nikolics, 71.), Tóth B., Mitrovics, Walter Lee (Gyurcsó, 82.) – Torghelle (Kovács I., 87.). Vezetőedző: Paulo Sousa. Cserepad: Tujvel, H. Sánchez, Vaskó, Gosztonyi, Gyurcsó, Kovács I., Nikolics.
Gólszerző: Radó (65.), Halmosi (79.), ill. Oliveira (41.), Sándor Gy. (59., 11-esből)
Sárga lap: Korolovszky (35.), Guzmics (58.), Tóth P. (70.), Nagy I. G. (85.), ill. Caneira (35.), Oliveira (77.), Brachi (90.).
 
BUDAPEST HONVÉD-LOMBARD PÁPA 2-0 (2-0)
Bozsik Stadion, 1000 néző. Vezette: Radványi Ádám (Viszokai László, Horváth Róbert)
Honvéd: Kemenes – Lovrics, Botis, Debreceni, Vidovics – Vécsei, Ivancsics (Horváth A., 82.), Johnson, Hajdú N. – Tchami (Porcari, 88.), Délczeg (Bozsovics, 66.). Vezetőedző: Supka Attila. Cserepad: Sánta, Bozsovics, Hidi, Horváth A., Porcari, Faggyas.
Pápa: Szűcs – Nagy S., Balogh B., Tóth G., Présinger (Dóczi, 46.) – Lovrencsics (Tóth B., 63.), Arszics, Gyömbér, Németh M. – Benko, Inutile (Szilágyi P., 75.). Vezetőedző: Bene Ferenc. Cserepad: Takács T., Dóczi, Rodenbücher, Quintero, Tóth B., Seye, Szilágyi P.
Gólszerző: Délczeg (17.), Botis (24.). 
Sárga lap: Délczeg (43.), Johnson (58.), ill. Tóth G. (22.), Balogh B. (55.)
 
ZALAEGERSZEGI TE-FERENCVÁROS 2-3 (1-0)
Zalaegerszeg, 4286 néző. Vezette: Bognár Tamás (ifj. Tóth Vencel, Berettyán Péter)
ZTE: Jahics – Kocsárdi, Bogunovics, Szalai T.,  Pál – Szakály D., Máté P., Ganugrava (Hervás, 77.), Hidvégi – Brkics, Balázs Zs. (Pavicsevics, 72.). Vezetőedző: Prukner László. Cserepad: Vlaszák, Hervás, Nicorec, Jasarevics, Kovács Gábor, Pavicsevics, Polareczki.
FTC: Jova – Grúz, Balog Z., Klein – Jovanovics, Busai (Lisztes, 46., Hakola, 59.), Kulcsár D., Józsi, Júnior (Sváb, 46.) –  Pölöskey, Simics. Klubmenedzser: Détári Lajos. Cserepad: Gyenes, Sváb, Hakola, Lisztes, Rósa, Beliczky, Zsivoczky..
Gólszerző: Kocsárdi (42., 11-esből), Máté P. (57.), ill. Simics (61.), Hakola (71., 90.)
Sárga lap: Máté P. (32.), Szakály D. (39.), Kocsárdi (78.), ill. Grúz (23.), Júnior (41.),  Balog Z. (86.)

 

MESTERI MONDATOK
A 23. fordulóbó
A szakmai értékelésekbe olykor becsúsznak meglepő, elgondolkodtató, megmosolyogtató kijelentések is,     ezekből szemezgettünk:                                                                                                                                                              
Szentes Lázár (Diósgyőr) tömör és érzelmes értékelése: ,,Gratulálok ellenfelünknek. Maximálisat nyújtottunk. Nagy a szomorúság az öltözőben, Luque próbál lelket önteni a többiekbe".
Sisa Tibor (Kaposvár) a játék minősége és a pontok mennyisége közötti összefüggésről: ,,Általában jól szoktunk játszani, de ez pontokban nem mindig úgy jelenik meg, ahogy kellene".
Artner Tamás (Haladás) csapata akaraterejéről: ,,A játékosaim magukévá tették azt a gondolatot, hogy soha nem adom fel."
Urbán Flórián (Vasas) a szerinte jogtalan 11-esről és a bírókról: ,,...Azt a büntetőt, amit az Üllői úton befújkáltak a Fradinak, azt itt, most nem fújkálták be. Dajicsot az ötösön elütötték elég kétes szituációban. Én nem foglalkozom a bírókkal, de ha az kell, hogy foglalkozzak velük, akkor fogok".
Mink Olivér (Pécs) dilemmája: ,,Nem tudom, hogy nyertünk-e egy pontot, vagy vesztettünk-e kettőt".
Kondás Elemér (Debrecen) Simac öngóljáról: ,,Már megvolt a labda, aztán addig bambáskodtunk, amíg berúgtuk saját magunknak".
Prukner László (Zalaegerszeg) elkeseredett nyilatkozata a vereség után: ,,Azt gondolom, hogy ez egy agyonnyert meccs volt, sima hármast kellett volna rúgni az első félidőben. Három ilyen gólt kapunk? Hetek-hónapok óta ez van? Profi játékosok, akik ebből élnek, nem tudnak koncentrálni?....Nem tudok mit kezdeni velük".

 

OTP Bank Liga
Tabella
1. Debreceni VSC 23 16 7 0 48-17 +31 55
2. Győri ETO 23 17 2 4 45-23 +22 53
3. Videoton 23 14 3 6 42-17 +25 45
4. Budapest Honvéd 23 11 6 6 39-27 +12 39
5. Kecskeméti TE 23 10 5 8 41-33 +8 35
6. Diósgyőri VTK 23 10 4 9 32-30 +2 34
7. Pécsi MFC 23 8 10 5 30-32 -2 34
8. Paks 23 8 7 8 36-40 -4 31
9. Ferencváros 23 8 5 10 24-23 +1 29
10. Haladás 23 6 9 8 28-31 -3 27
11. Siófok 23 6 9 8 24-32 -8 27
12. Újpest 23 6 4 13 27-41 -14 22
13. Kaposvár 23 3 12 8 26-35 -9 21
14. Pápa 23 5 5 13 21-34 -13 20
15. Vasas 23 4 8 11 23-38 -15 20
16. Zalaegerszeg 23 0 8 15 21-54 -33 8

 

OTP Bank Liga
A góllövőlista

15 gólos: ADAMO COULIBALY (DVSC)

14 gólos: DANILO DE OLIVEIRA (Bp. Honvéd)

12 gólos: ANDRÉ ALVES (Videoton), NIKOLICS NEMANJA (Videoton)

11 gólos: Lencse László (Videoton, Kecskemét), Milan Perics (Kaposvár, Videoton)

9 gólos: Bajzát Péter (PMFC)

8 gólos: José Luque (DVTK), L’Imam Seydi (DVTK), Jarmo Ahjupera (Győri ETO)

7 gólos: Bódi Ádám (DVSC), Dudás Ádám (Győri ETO), Nikola Trajkovics (Győri ETO), Böde Dániel (Paks), Melczer Vilmos (Siófok), Kabát Péter (Újpest), Rajczi Péter (Újpest)

6 gólos: Kulcsár Tamás (DVSC), Pátkai Máté (Győri ETO), Goran Vujovics (Haladás), Kenesei Krisztián (Haladás), Vayer Gábor (Paks), Goran Marics (Pápa)

5 gólos: Ivancsics Gellért (Bp. Honvéd), Stevo Nikolics (DVSC), Szakály Péter (DVSC), Budovinszky Krisztián (DVTK), Pölöskey Péter (FTC), Djordje Kamber (ZTE, Győri ETO), Kethevoama Foxi (Kecskemét), Tököli Attila (Kecskemét, ZTE, Kecskemét), Hrepka Ádám (Paks), Horváth Zsolt (PMFC), Simon Attila (Siófok), Gyurcsó Ádám (Kecskemét, Videoton)

4 gólos: Kulcsár Dávid (Vasas, FTC), Marko Simics (Vasas, FTC), Somalia (FTC), Vladan Szavics (Kecskemét), Bartha László (Paks), Ferenczi István (Pápa), Lovrencsics Gergő (Pápa), Andorka Péter (PMFC), Nagy Olivér (PMFC), Haraszti Zsolt (Siófok), Juszuf Dajics (Vasas), Torghelle Sándor (Bp. Honvéd, Videoton), Máté Péter (ZTE)

3 gólos: Németh Norbert (Bp. Honvéd), Tisza Tibor (DVTK), Juha Hakola (FTC), Rati Alekszidze (Győri ETO), Koltai Tamás (Győri ETO), Völgyi Dániel (Győri ETO), Halmosi Péter (Haladás), Miroszlav Grumics (Kaposvár), Éger László (Paks), Kovács Gábor (Vasas), Sándor György (Videoton), Roguy Méyé (ZTE, DVSC)

2 gólos: Sorin Botis (Bp. Honvéd), Délczeg Gergely (Bp. Honvéd), Dieng Abass (Bp. Honvéd), Hajdú Norbert (Bp. Honvéd), Nagy Zoltán (DVSC), Mbengono Yannick (DVSC), Francisco Gallardo (DVTK), Marko Dinjar (Győri ETO), Linas Pilibaitis (Győri ETO), Kovács István (Haladás, Videoton), Tóth Péter (Haladás), Balázs Benjámin (Kaposvár), Bebeto (Kaposvár), Haruna Jammeh (Kaposvár), Bertus Lajos (Kecskemét), Francis Litsingi (Kecskemét), Jovica Stokics (Kecskemét), Kiss Tamás (Paks), Magasföldi József (Paks), Montvai Tibor (Paks), Sifter Tamás (Paks), Szatmári Lóránd (Paks), Gyánó Szabolcs (PMFC), Szabó János (Siófok), Tusori Richárd (Siófok), Balogh Balázs (Újpest), Dvorschák Gábor (Újpest), Simon Krisztián (Újpest), Bárányos Zsolt (Vasas), Filipe Oliveira (Videoton), Dusan Vasziljevics (Videoton), Paulo Vinícius Souza dos Santos (Videoton), Balázs Zsolt (ZTE), Kocsárdi Gergely (ZTE), Daniils Turkovs (ZTE)

1 gólos: Faggyas Milán (Bp. Honvéd), Hidi Patrik (Bp. Honvéd), Ivan Lovrics (Bp. Honvéd), Novák Alexisz (Bp. Honvéd), Hervé Christian Tchami (Bp. Honvéd), Mészáros Norbert (DVSC), Luis Ramos (DVSC), Rezes László (DVSC), Dajan Simac (DVSC), Varga József (DVSC), Fernando (DVTK), Mohamadou Abdouraman (DVTK), Vicente Arze (DVTK), Gohér Gergő (DVTK), Lippai Ákos (DVTK), George Menougong (DVTK), Liban Abdi (FTC), Felipe Félix (FTC), Alekszandar Jovanovics (FTC), Martin Klein (FTC), Lisztes Krisztián (FTC), Mark Otten (FTC), Oláh Lóránt (FTC), Rósa Dénes (FTC), Tóth Bence (FTC), Valentin Babics (Győri ETO), Ji-Parana (Győri ETO), Varga Roland (Győri ETO), Nagy I. Gábor (Haladás), Nagy II. Gábor (Haladás), Radó András (Haladás), Schimmer Szabolcs (Haladás), Mariján Sluka (Haladás), Nagy Dániel (Haladás), Oross Márton (Haladás), Bank István (Kaposvár), Bőle Lukács (Kaposvár), Graszl Károly (Kaposvár), Drazsen Okuka (Kaposvár), Bojan Pavlovics (Kaposvár), Nikola Safarics (Kaposvár), Alekszandar Alempijevics (Kecskemét), Bori Gábor (Kecskemét), Sindou Dosso (Kecskemét), Mohl Dávid (Kecskemét), Pekár László (Kecskemét), Szinisa Radanovics (Kecskemét), Simon Attila (Kecskemét), Gévay Zsolt (Paks), Joze Benko (Pápa), Dlusztus András (Pápa), Giorgi Granugrava (Pápa, ZTE), Présinger Ádám (Pápa), Tóth Gábor (Pápa), Frőhlich Roland (PMFC), Petrók Viktor (PMFC), Pintér Attila (PMFC), Regedei Csaba (PMFC), Nenad Todorovics (PMFC), Huszák Tamás (Siófok), Lattenstein Norbert (Siófok), Nyári Tibor (Siófok), Balajti Ádám (Újpest), Egerszegi Tamás (Újpest, Siófok), Darko Markovics (Újpest), Kovács Dániel (Újpest), Lázár Bence (Újpest), Bojan Mihajlovics (Újpest), Remili Mohamed (Újpest), Beliczky Gergő (Vasas), Gáspár József (Vasas), Katona Máté (Vasas), Haris Mehmedagics (Vasas), Takács Zoltán (Vasas), Tóth Balázs (Vasas), Alvaro Brachi (Videoton), Brandao Evandro (Videoton), Elek Ákos (Videoton), Vaskó Tamás (Videoton), Walter Lee (Videoton), Mladen Brkics (ZTE), Mahir Jasarevics (ZTE), Varga Róbert (ZTE)

Öngól: Sorin Botis (Bp. Honvéd), Korhut Mihály (DVSC), Dajan Simac (DVSC), Szabó O. (Győri ETO), Balogh Béla (Kecskemét), Csehi Tamás (Paks), Présinger Ádám (Pápa), Sowunmi Thomas (Siófok), Kulcsár Dávid (Vasas)

 

 

 

 

OTP Bank Liga
A 24. forduló programja
Április 13. (péntek)    
Kaposvári Rákóczi-Diósgyőri VTK 18.00 (TV: SportM)
Április 14. (szombat)    
MVM Paks-Debreceni VSC-Teva 15.00 (TV: Sport1)
FGSZ Siófok-Pécsi MFC-MATIAS 16.00  
Kecskeméti TE-Zalaegerszegi TE 17.00  
Ferencváros-Győri ETO 17.30 (TV: Sport1)
Lombard Pápa-Haladás Sopron Bank 18.00  
Április 15. (vasárnap)    
Videoton-Vasas 16.00 (TV: M1)
Újpest FC-Budapest Honvéd 18.00 (TV: Sport2)