Premier League

Angliában húsvét hétfőn is harcolnak a csapatok a BL-helyekért

  • Barcsai Róbert

Hat napon belül két fordulót bonyolítanak le az angol Premier League-ben, így alig szusszanhattak valamit a csapatok, máris újabb mérkőzés vár a játékosokra, Húsvét hétfőn ráadásul szinte minden olyan együttes pályára lép, akik a BL-ért harcolnak.

Newcastle-Bolton
16:00
Hathárom-tipp: 1

A sorozatban négy győzelemmel rendelkező Newcastle még surranópályán odaérhet a BL indulást érő helyek egyikére, ám ehhez az kell, hogy a Szarkák felülmúlják mai, korántsem könnyűnek ígérkező ellenfelüket. A Newcastle legutoljára pénteken lépett pályára, akkor a Swansea otthonából hozták el a három pontot.

A hétfői összecsapásról Mike Williamson beszélt: „Az életükért fognak harcolni… Érvényesíteni kell az akaratunkat, utána pedig játszhatjuk azt a futballt, amelyet az elmúlt hetekben.”

A Bolton a kiesés elkerüléséért harcol, utolsó négy bajnokijából hármat megnyert a csapat, ennek köszönhetően a Wanderers egyre közelebb jut a céljához, ám a fehérek még most sem dőlhetnek hátra. Ennek oka elsősorban az, hogy legutoljára hazai pályán 3-0-s vereséget szenvedtek a Fulhamtől, ráadásul hétfőn Newcastle-be látogat a csapat, ahol korántsem mondható favoritnak a Bolton.

A hazaiaknál a Swansea elleni összecsapás után Cabaye és Tiote sérülés miatt elképzelhető, hogy kihagyják a mai bajnokit, ráadásul Alan Pardew továbbra sem számíthat a Coloccini-Taylor-Guthrie trióra.

A Bolton háza táján inkább visszatérőkről beszélhetünk: Marcos Alonso nagy valószínűséggel játszik, valamint az előző bajnokit a kispadon töltő Steinsson is visszatérhet a kezdőbe.

Ősszel fordított felállásban 2-0-ra nyert a Newcastle, ráadásul ma sincs oka optimizmusra a vendég együttesnek, mivel 11 Premier League-beli newcastle-i túrájából csak egyet nyert meg, méghozzá 2006-ban.

Gareth Bale örül egy góljának a Tottenham Hotspur mérkőzésén 2012-ben.

Tottenham-Norwich
16:00 TV: Digi Sport Plus
Hathárom-tipp: 1

Hiába szakította meg két fordulóval ezelőtt a Spurs az öt bajnokiból álló nyeretlenségi sorozatát, a hétvégén a Sunderland otthonában ismét csak egy döntetlenre voltak képesek Harry Redknapp fiai.
A Norwich mostanában tipikus angol középcsapat benyomását kelti, ugyan a Kanárik elmúlt tíz bajnokijukból csak hármat tudtak megnyerni, mégis szinte biztos, hogy a csapat elkerüli a kiesést. Az előző fordulóban hazai pályán az Evertonnal 2-2-es döntetlent játszott a Norwich, ám 48 órán belül itt az újabb összecsapás.

A hírek szerint Aaron Lennon majdnem egy hónap kihagyás után visszatérhet a kezdőbe, hasonlóan Jermaine Defoe-hoz. Harry Redknapp legnagyobb problémáját Gareth Bale játéka jelenti, akinek a sorsa csak közvetlenül a meccs előtt dől majd el.
A másik oldalon nincs friss sérült, ám mivel 48 órán belül második bajnokiját játssza a Norwich, ezért szinte biztos, hogy Paul Lambert rotálni fogja csapatát.

Fordított felállásban 2-0-ra nyert a Tottenham az őszi szezon során, ráadásul a két csapat elmúlt hat egymás elleni Premier League találkozóján egyszer sem tudott nyerni a Norwich, így a Spurs ma könnyű lépést tehet a BL felé. Scott Parker így vélekedett a mai meccsről: „Nem tudtunk sokat pihenni, viszont ezt a meccset meg kell nyernünk. Ennek megfelelően a három pont a cél.”

Fulham-Chelsea
21:00 TV: Digi Sport
Hathárom-tipp: 2

A hazaiak számára gyakorlatilag már csak az a kérdés maradt megválaszolatlanul a szezon során, hogy vajon egészen pontosan hol végeznek majd a tabellán, aminek maximum statisztikai szempontból van jelentősége, ugyanis a Fulham szinte biztosan nem esik majd ki, viszont nem is indulhatnak majd nemzetközi kupában. Ugyan az előző két bajnokiját megnyerte a csapat (Norwich, majd Bolton), ennek ellenére a mai mérkőzés favoritja egyértelműen a Chelsea. A mai rangadóról Di Matteo mester így foglalta össze gondolatait: „Hazai pályán játszik a Fulham, ráadásul ez egy londoni rangadó, erős rivalizálással. A csapatszellem jelen pillanatban nagyon jó, és mindenki tudja, hogy pontokat kell szereznünk. Számunkra ez egy újabb kulcsfontosságú mérkőzés lesz, ennél több motiváció pedig nem is kell.”

A vendégek szép időszakot élnek át, hiszen bejutottak a BL elődöntőjébe, valamint az utolsó két bajnokiját is megnyerte a londoni együttes. Előbb az Aston Villa otthonában nyertek 4-2-re Torresék, majd hétvégén a Wigant győzték le egy késői góllal 2-1 arányban.

Hazai oldalon Bryan Ruiz kidőlt a sorból, Pavel Pogrebnyak játéka pedig továbbra is kérdéses, viszont Danny Murphy visszatérhet.

A Wigan elleni összecsapást kihagyó Terry-Lampard-Cole trió játéka ismét kérdéses, viszont Ramires ismét pályán találhatja magát.

Ősszel a Stamford Bridge-en 1-1-es döntetlent játszottak a csapatok, ám az utolsó 31 egymás elleni mérkőzésből csupán egyet tudott megnyerni a Fulham az előző 32 évben.

Premier League
A 33. forduló programja
Hétfő:
16:00 Newcastle-Bolton  
16:00 Everton-Sunderland  
16:00 Tottenham-Norwich TV: Digi Sport Plus
18:30 Aston Villa-Stoke City TV: Digi Sport Plus
21:00 Fulham-Chelsea TV: Digi Sport
Kedd:
21:00 Blackburn-Liverpool TV: Digi Sport
Szerda:
20:45 Manchester City-West Brom  
20:45 Wigan-Manchester United TV: Digi Sport Plus
20:45 Wolverhampton-Arsenal  
21:00 QPR-Swansea