Premier League

A Tottenham otthon bukott nagyot, Bogdán egy félideig tartotta magát Newcastle-ban

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 33. fordulójában a Norwich 2-1-re tudott nyerni az első négybe igyekvő Tottenham otthonában.

A Tottenham lépéshátrányba került - Fotó: AFP

Jól kezdett a Norwich a Tottenham ellen, egy óriási védelmi hiba után meg is szerezte a vezetést Pilkington révén. Az első játékrészben ugyan fölényben játszottak a hazaiak, de csak az egyenlítésre futotta erejükből, Defoe ügyesen pöccintett a kapus fölött. Friedelnek még az első játékrészben egy bravúrt is be kellett mutatnia, így maradt az 1-1-es döntetlen. A második félidő hazai rohamokkal kezdődött, Bale lövésébe vetődtek bele.  Majd Bale cselezett jobbról befelé, bal lábas lövése után pedig a felső lécről vágódott ki a labda. Aztán jött a meglepetés:  Bennett tologatta a labdát, majd 18 méterről a kapuba lőtt. Ezután hiába támadott a Spurs, gólt már nem tudtak szerezni, vereségükkel pedig kicsúsztak az első négyből a tabellán.

Bogdán Ádámmal a kapujában kezdett a Bolton a Newcastle otthonában és nagyrészt a magyar kapusnak köszönhetően úszta meg az első félidőt gól nélkül. Ben Arfa szabadrúgását ütötte ki a magyar kapus, majd a szögletet követően is hárítani tudott. A hajrában Coloccini elől szedett le egy labdát. A második félidőben azonban ő se tudta feltartani a hazai akciókat, Ben Arfa és az ügyeletes gólszerző, Cissé is betalált.

Premier League 33. forduló
Everton-Sunderland 4-0
Gólszerző: Gueye (52.), Pienaar (75.), Osman (76.), Anichebe (81.)
Newcastle-Bolton 2-0
Gólszerző: Ben Arfa (73.), P. Cissé (83.)
Tottenham-Norwich 1-2
Gólszerző: Defoe (33.) ill, Pilkington (13.), Bennett (66.)