Charlestoni tenisztorna

Serena Williams Safarovát is megalázta

  • VNA

Egy óráig sem tartott a charlestoni női torna döntője, amelyet az egész héten parádésan játszó Serena Williams nyert meg.

Vasárnap rendezték meg Charlestonban a hagyományos zöld salakos tenisz torna fináléját. Az elődöntőben Samantha Stosur ellen könnyedén túljutó Serena Williams a döntőben is ellenállhatatlan volt, ahol Lucie Safarova ellen mindössze egyetlen gémet veszített el. A kiválóan szerváló amerikai játékos az első szettben háromszor, a másodikban pedig kétszer is elvette ellenfele adogatását, így alig 58 perc elteltével 6-0, 6-1 arányban győzött.

Kettőjük négy korábbi összecsapását egyaránt Williams nyerte meg, igaz Safarova kétszer is döntő szettre kényszerítette ellenfelét, most azonban nagyon simán szenvedett tőle vereséget a 740 dollár összdíjazású torna döntőjében. A 13-szoros Grand Slam győztes Serena Williams ezzel a sikerével pályafutása 40. WTA tornáját nyerte meg, amellyel az aktív játékosok között testvére Venus és a 41 sikert számláló Kim Clijsters mögött a harmadik helyre jött fel.

WTA torna Charleston (USA)
női döntő
Serena Williams (5., amerikai ) - Lucie Safarova (9., cseh) 6-0, 6-1