Tenisz

Krakkó városa újra segítené leghíresebb szülöttét

  • VNA

Szülővárosa, Krakkó ismét támogatni szeretné az élete formájában teniszező Agnieszka Radwanskát.

Krakkó polgármestere, Jacek Majchrowksi is lelkesen fogadta a héten a Miami szupertornáról hazatérő lengyel játékost, Agnieszka Radwanskát. A város vezetőjének érdeklődése nem volt meglepő, a lengyel teniszező ugyanis Krakkóban született, a város pedig évek óta szponzorálja egyik legnevesebb szülöttét. "Agnieszka bizonyította, hogy a világ legjobbjai között van" - mondta széles mosollyal az arcán a polgármester.

A két Radwanska testvér (Ursula és Agnieszka) szponzori megállapodása pont egy évvel ezelőtt járt le a krakkói önkormányzattal, amelynek megújítása hamarosan következhet. A lengyel nagyváros a hírek szerint évente 100.000 eurót fizetett nekik azért, hogy ruháikon a város logóját viseljék. A költségvetési megszorítások miatt azonban tavaly már nem sikerült helyet szorítani ennek az összegnek. "Sajnálom nagyon, hogy nem láthattuk a Miami torna során városunk logóját. Ha Agnieszkának van ideje, akkor szívesen beszélgetnénk vele az újbóli szponzorációról. Amikor Radwanska lecserélte a menedzserét, akkor újra kellett kezdenünk annak idején minden megbeszélést" - tette hozzá a polgármester.

A két Radwanska testvér a húsvéti szünetet kihasználva hazautazott, így a hétvégén talán az új szerződésről is tudnak tárgyalni majd a város vezetőivel. A két lányt egészen tavaly nyárig édesapjuk, Robert Radwanski edzette, 17 év után viszont júniusban váltás következett be, amelynek következtében Tomasz Wiktorowksi vette át a lányok szakmai felkészítésének irányítását. Agnieszka idén karrierje egyik legjobb hónapjait teljesíti, hiszen Miami mellett győzött Dubajban is, ráadásul már a világranglista negyedik helyére jött fel.