Debrecen

Kondás szerint a bátorság, Mészáros szerint a tűz hiányzott a Siófok ellen

Továbbra is eredményesen futballozik a Siófok: a Balaton-parti együttes három győzelem után döntetlent ért el vendégként a listavezető, még mindig veretlen Debrecen ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 23. fordulójának szombati játéknapján.

"Rendkívül idegesen és pontatlanul játszott a csapat – kezdte az értékelést a DVSC-Teva vezetőedzője a dvsc.hu-nak. - Futómennyiségben és minőségben is voltak hiányosságok ezen a mérkőzésen, amíg korábban bátrabban beléptünk a játékba, bevállaltuk a támadásokat, most biztatni kellett embereket. Ez így nem működik! Átbeszéljük majd és lépni kell, mert nem szabad ilyen sanszokat adni az ellenfélnek. Ezek a mérkőzések mindig nagyon nehezek, de bebizonyítottuk már, hogy többre vagyunk képesek, csak ehhez nyugodtabban és bátrabban kell futballozni. Sajnos voltak olyanok, akik nem mertek úgy belépni a játékba, és ennek következményeként az ellenfél labdát tudott szerezni és ebből építkezni. Ennek ellenére sikerült megszereznünk a vezetést, de ilyen gólt nem szabad kapnunk. A második félidőben az ellenfél nem is lőtt kapura, mégis sikerült gólt elérniük, vagyis inkább nekünk. Fizikális oka nincs a mostani teljesítménynek, hiszen folyamatosan kontrolláljuk a játékosokat, és úgy néz ki, hogy rendben vannak. Úgy gondolom, az idegességnek a nagy tét az oka, annak ellenére, hogy vezetjük a bajnokságot. Ha itthon jászunk, mindig azt mondják, kötelező a győzelem. Én ezt a kijelentést nem szeretem. Sok fiatal van a keretben, akik nehezebben viselik ezt a terhet, de ezen túl kell lépni."

A Loki rutinos védője, Mészáros Norbert a Siófok ellen csapata legjobbja volt, védekezésben is sokat nyújtott, de ő szerezte a Debrecen vezető gólját is. Az előnyt azonban nem sikerült megtartani, a vendégek egy ponttal távoztak. "Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, és sokat kell tenni majd a sikerért – mondta a klubhonlapnak Mészáros Norbert. - A mérkőzés előtt az egyik újságnak éppen azt nyilatkoztam, hogy nem lenne jó még egyszer abba a hibába esni, mint a Pápa ellen, és végig koncentrálni kell, de sajnos megint sikerült pontot rabolnia az ellenfélnek. Úgy érzem, nem úgy játszottunk, ahogy kellett volna. Hiányzott az a tűz, ami megvolt az Újpest ellen. Kevés helyzetet dolgoztunk ki, és most a szerencse sem állt mellénk, hiszen az utolsó néhány percben két hatalmas lehetőség maradt ki. Egyszer a gólvonalról fejelték ki a labdát a siófokiak, utána a kapusuk védett hatalmasat. Dolgoznunk kell tovább és igyekszünk az elkövetkezendő mérkőzéseken minél jobb eredményt elérni."