Női kézilabda BL

Keményen bírózott a Valcea edzője a Győr elleni vereség után

A Győri Audi ETO KC 31-23-ra nyert a román Valcea ellen a női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóján, így fordított az első mérkőzésen összeszedett hátrányból, és a fináléba jutott. Radu Voina, a Valcea vezetőedzője szerint azonban nem csak a játékosok képességei döntöttek a szombati találkozón.

Már az első félidő végén háromgólos előnyben volt a Győr összesítésben a szombati, Veszprémben rendezett visszavágón, és ehhez még hozzá is tudott tenni egy találatot a szünet után, így tulajdonképpen magabiztosan jutott tovább.

Radu Voina, az ellenfél trénere szerint a magyar sikerben a játékvezetőknek is elég komoly szerepük volt: "Sokat hibáztunk támadásban, a védelemben pedig nem segítettünk egymásnak. A csarnokban pokoli hangulat uralkodott, és néhány fiatalabb játékos megroggyant a nyomás miatt. Nagyon kedvező hátszelet kapott a Győr, és a játékvezetők főnöke, aki magyar (Andorka Sándor - a szerk.), úgy tűnik, részrehajló. Szerintem a végeredmény nem tükrözi a pályán történteket. Én nem szoktam a bíráskodással foglalkozni, és nem is akarom teljesen erre fogni a vereséget, mert mi is sokat hibáztunk. A győri csapat sokkal erősebb nálunk, mi gyakorlatilag fél kerettel álltunk ki" - idézte a szakembert a handball.hu.

Oana Manea, az együttes csapatkapitánya nem teljesen értett egyet edzőjével a bírókérdésben: "Óriási nyomás volt rajtunk, és emiatt sokkal többet hibáztunk. Nem hibáztathatjuk a játékvezetést sem, mert a különbség nem miattuk alakult ki. Mi voltunk azok, akik hibát hibára halmoztunk, és emiatt csak mi vagyunk a felelősek. A Győr nem lepett meg bennünket, azt játszotta, amit vártunk, de túl sok volt a buta hiba. Ez is egy nagy dolog, hogy idáig eljutottunk."