Davis Kupa

Gulbis legyőzte Balázst, Fucsovics kezében a továbbjutás

Ernests Gulbis legyőzte Balázs Attilát, ezzel a lett csapat kiegyenlített a magyarok ellen az Euro-afrikai Zóna II. csoportjában zajló tenisz Davis Kupa-összecsapás harmadik napján, Nyíregyházán. A továbbjutásáról a Fucsovics Márton-Andis Juska mérkőzés dönt.

A párosmeccs után 2-1-re vezettek a magyarok, így a mai első mérkőzés mindenképpen tétre ment. Hornok Miklós szövetségi kapitány változtatott, és Kellner Ádám helyett Balázs Attilát állította be a világranglista 80. helyén álló Gulbis ellen - olvasható a honi teniszszövetség honlapján. A lett sztár az első napon kikapott Fucsovics Mártontól, most pedig Attilán volt a sor, hogy bravúrt hajtson végre. Gulbis eddig még sosem vesztett két egyéni meccset a Davis Kupában, a találkozó esélyese pedig természetesen ő volt, hiszen Balázs jelenleg csak a 453. helyen áll a világranglistán.

Balázs kezdte a mérkőzést, és egyből nehéz helyzetbe került, három bréklabdát is hárítania kellett, ami sikerült is, 2-2-nél azonban nem sikerült, ezzel egy brékkel pedig be is húzta a szettet 6-4-re a lett, aki a második játszmát is jól kezdte, egyből elvette ellenfele adogatását, majd 3-0-ra elhúzott.

Szerencsére Balázs ekkor kihasználta első bréklabdáját a meccsen, utána azonban újra elvesztette szerváját, és újra három volt közte, ami hamar kettőre csökkent Balázs újabb brékjével.

Ernests Gulbis a Fucsovics Márton elleni mérkőzésén a Magyarország-Lettország tenisz Davis Kupa-mérkőzésen 2012-ben Nyíregyházán.

Sajnos a magyar játékos nem tudta a másik bréket is visszavenni, sőt 3-5-nél újra elvesztette adogatását, ezzel pedig Gulbis megnyerte a szettet.

A második játszmában Balázs 0-3-as hátránynál el tudta venni ellenfele szerváját, és ezt nem sokkal később még egyszer megtette, a baj csak az volt, hogy Gulbis négy alkalommal bizonyult jobbnak Attila szervájánál, így 6-3-ra behúzta a játszmát.

Nem indult jól a harmadik szett sem, a lett 3-0-ra elment, ez pedig elég is volt neki ahhoz, hogy behúzza a szettet és ezzel a meccset is 6-4, 6-3, 6-3-ra.

Döntetlen tehát az állás, így az utolsó meccs nagyon éles lesz, de ha pénteki formáját hozza Fucsovics, akkor meglesz a továbbjutás. A magyar válogatott eddig csupán egy alkalommal kapott ki 2-0-ról, 2006-ban a grúzok ellen.

A magyaroknak ez az első összecsapásuk a lettekkel a Davis Kupa-sorozatban. A találkozó az Euro-afrikai Zóna II. csoportjának második fordulójában zajlik. Hornok csapata az első körben, Szegeden 3-2-re nyert az írek ellen.

Az I. csoportba jutáshoz három győzelem szükséges. Amennyiben a Bujtosi Szabadidő Csarnokban a magyarok nyernek, a harmadik körben a ciprusi-ukrán párharc továbbjutója lesz az ellenfelük - várhatóan ismét hazai pályán.

Euro-afrikai Zóna, II. csoport, 2. forduló:
Magyarország-Lettország 2-2 - részeredmény a harmadik napon
Balázs Attila-Ernests Gulbis 4:6, 3:6, 3:6
 
Szombaton játszották:
Bardóczky Kornél, Balázs Attila-Ernests Gulbis, Andis Juska 7:6 (7-5), 3:6, 4:6, 2:6
Pénteken játszották:
Fucsovics Márton-Ernests Gulbis 6:7 (7-9), 6:3, 6:4, 4:6, 6:3
Kellner Ádám-Deniss Pavlovs 6:3, 6:7 (2-7), 6:3, 6:2

Kép forrása: nyirseghir.hu