NB I

25 perc alatt döntött a Honvéd a Pápa ellen

A Honvéd-Pápa mérkőzéssel kezdődött az OTP Bank Liga 23. fordulójának zárónapja, a mérkőzés pedig nem okozhatott csalódást a futballkedvelők számára, hiszen a Honvéd színvonalas összecsapáson 25 perc alatt elintézte a gyengélkedő Pápát.

A mérkőzést egyértelműen a Honvéd kezdte jobban, akik több veszélyes akciót is kialakítottak, fáradozásuk végül a 17. percben ért be, amikor Vécsei szerzett labdát a saját térfelének közepén, majd Délczeg kapott kiváló passzt, aki egy az egyben vezethette Szűcsre, a hazaiak játékosa pedig nem hibázott (1-0).

A 22. percben Tchami cselezgetett a jobb oldalon, Tóth azonban beállt elé, a bíró pedig 11-est ítélt. Habár Szűcs bravúrral ütötte szögletre a büntetőt, a sarokrúgást követően rosszul mozdult ki a kapus, Botis pedig könnyedén fejelt a kapuba (2-0).

A Budapest Honvéd játékosai örülnek a Vasas ellen szerzett góljuknak a labdarúgó NB I-ben 2012-ben.

A 38. percben végre a Pápa is ki tudott alakítani egy veszélyes helyzetet, Inutile ugrott ki a jobb oldalon, a beadása viszont elgurult a kapu előtt, mivel nem volt érkező társ.

A 43. percben már kapufáig is eljutott a vendégcsapat, Botis eladott labdáját követően Inutile találta telibe a kapufát, a kipattanóból pedig Arszics tüzelt, ám célt tévesztett.

A második félidő első igazi helyzete a hazaiak előtt adódott, az 51.percben Vécsei lőtt a 16-oson kívülről, Szűcs pedig hatalmas bravúrt mutatott be.

A félidő további részében a Honvéd visszavett a lendületből, de még így is hazaiak kontrollálták a meccset.

Egy pontrúgást követően Debreceni csúsztatott, ám a fejes végül elkerülte a kaput. Nem sokkal később, a 74. percben Tóth Bence tüzelt a 16-

oson kívülről, a lövés pedig a kapufán csattant. Ugyan a kipattanót belőtte a Pápa, ám les miatt érvénytelenítették a találatot. Négy perccel később a Kispest is kapufáig jutott, Tchami 14 méteres bombája Szűcs védése után csattant a keresztlécen.

A mérkőzés hátralévő részében továbbra is magabiztosan őrizte a Honvéd az előnyét, így végül a hazaiak tehették zsebre a három pontot.

OTP Bank Liga
23. forduló
Budapest Honvéd-Lombard Pápa Termál FC 2-0 (2-0)
Bozsik Stadion, 1000 néző, v.: Radványi
gólszerzők: Délczeg (17.), Botis (24.)
sárga lap: Délczeg (43.), Johnson (58.), illetve Tóth G. (22.), Balogh B. (55.)
 
Budapest Honvéd: Kemenes - Lovric, Botis, Debreceni, Vidovic - Vécsei, Ivancsics (Horváth A., 82.), Johnson, Hajdú - Tchami (Popcari, 88.), Délczeg (Bozovic, 66.)
Lombard Pápa Termál FC: Szűcs L. - Nagy S., Balogh B., Tóth G., Présinger (Dóczi, a szünetben) - Lovrencsics (Tóth B., 63.), Arsic, Gyömbér, Németh M. - Benko, Inutile (Szilágyi, 75.)

Kép forrása: honvedfc.hu