Férfi kézilabda

Nehéz út végén mámorító öröm - nyilatkozatok Göteborgból

  • MTI

Kijutott a londoni olimpiára a magyar férfi kézilabda-válogatott, miután a göteborgi selejtezőtorna szombati játéknapján a svédek legyőzték a macedónokat.

Örömtánc magyar módra - a göteborgi hősök

A Göteborgban zajló négycsapatos olimpiai selejtező-torna második körében a házigazda Svédország 27-23 -ra legyőzte Macedóniát, így az utolsó forduló eredményétől függetlenül biztossá vált, hogy a svédek mellett a magyar válogatott kvalifikálta magát a nyári ötkarikás játékokra!

A magyar csapat tagjainak nyilatkozatai
Mocsai Lajos, magyar szövetségi kapitány:
"Hosszú utat tettünk meg addig, hogy kijutottunk az olimpiára. Büszke vagyok rá, hogy ennek a csapatnak a szövetségi kapitánya lehetek. Sikerült lépésről lépre haladni, ennek eredménye, hogy átjutottunk minden akadályon, amely az elmúlt időszakban előttünk tornyosult. Ezt a selejtezőt sem volt könnyű megoldani, de legalább az utolsó napon már nem kell izgulni, felszabadultan játszhatunk a svédek ellen."
Iváncsik Gergő:
"Megvan! Ezért küzdöttünk az elmúlt években, hónapokban, napokban. Fárasztó sorozaton vagyunk túl, de még nincs vége az útnak."
Gulyás Péter:
"Már a macedónok elleni győzelemkor mondtam, hogy Ilyés Feriért is küzdünk. Sajnos ő az utolsó pillanatban megsérült, de éreztük, hogy velünk van! Nagyon jó, egységes a csapat, öröm itt játszani!"
Zubai Szabolcs:
"Amiért jöttünk, elértük, de nem volt könnyű. Mindenki láthatta, milyen sok jó csapat van, és még egy brazil válogatott is képes remek játékra. Senki sem mehet biztosra, éppen ezért bravúr, hogy kijutottunk az olimpiára."
Fazekas Nándor:
"Nekem volt már részem olimpiában, de elmondhatom, mindig egyre nehezebb és nehezebb kijutni. Sok kézilabdás hatalom ki sem jutott most. Bebizonyítottuk, hogy nagy tornákon számolni kell velünk, és ha a védelmünk jó, bárkit legyőzhetünk."
Vetési Iván, a magyar szövetség elnöke:
"Egy tudatos, felépített munka gyümölcse, hogy a válogatott kijutott a londoni olimpiára. A fiúk fantasztikusan küzdöttek már a tavalyi vb-n is, az idei Eb-n is, és most, a selejtezősorozat utolsó állomásán, Göteborgban is. Nagyon nehéz út van mögöttünk, bízom benne, hogy Londonban is megmutatjuk: remek csapatunk van."