Serie A

Nagyszombati nagyüzem - egy olasz meccset sem hagynak az ünnepre

A húsvétra való tekintettel mind a tíz mérkőzést szombaton játsszák a Serie A 31. fordulójában. A Milan a Fiorentinát fogadja, a Juventus Palermóba utazik, az Inter pedig a saját stadionjától igencsak messze került Cagliarival játszik. A nap rangadója a Lazio-Napoli meccs lesz, amelyen akár végleg eldőlhet, hogy a vendégek odaérhetnek-e a BL-szereplést érő dobogóra.

Milan-Fiorentina
15:00 Digi Sport Plus
hatharom-tipp: 1

Csalódással ért véget a Milan számára a Barcelona elleni BL-párharc, de nincs idejük bánkódni a piros-feketéknek, ha nem akarnak még egyszer botlani, ahogy a múlt héten a Catania ellen tették. A Juventus ugyanis már csak két pontra van tőlük, azaz kötelező a győzelem a címvédőnek. A szombati mérkőzésen főleg a védelemben lehetnek gondjai az együttesnek, ugyanis Nesta és Thiago Silva sem lesz ott a hátsó sorban, így a Bonera-Mexés párosnak kell megoldania a vendégcsatárok semlegesítését, amit azért néhányszor már megtettek az idényben.

Massimo Allegri és Valon Behrami küzdenek a Fiorentina és a Milan mérkőzésén a Serie A-ban 2011-ben.

A Fiorentina ideális ellenfélnek tűnik a Milan számára ezen a hétvégén, ugyanis öt meccs óta nem tudott nyerni, ezzel az utolsó bennmaradást érő helyre sodródott, ráadásul idegenben egy fokkal még gyengébb ellenfélnek számít, mint hazai pályán. Nem lepődnénk meg azon sem, ha egy újabb vereséggel Delio Rossinak távoznia kellene a kispadról, még akkor sem, ha a San Siróban kevés csapattól várható el a győzelem vagy akár a pontszerzés.

Cagliari-Inter
15:00
hatharom-tipp: 2

Andrea Stramaccioni győzelemmel mutatkozott be az Internél vezetőedzőként egy őrült meccsen, második találkozóján pedig ideje stabilizálni csapatát, és érettebb játékkal behúzni a Cagliari elleni találkozót. A kék-feketék kezére játszik, hogy a szárdok nem saját stadionjukban fogadják őket annak rossz állapota miatt, hanem a Szardíniától igen messze, az ország másik végén lévő Triesztben rendezik a meccset.

Stramaccioninak a csapat hátsó részéből az egyaránt eltiltott Julio Césárt és Luciót, a sérült Maicont, a középpályáról pedig a szintén maródi Sneijdert kell nélkülöznie.

Palermo-Juventus
18:30 Digi Sport
hatharom-tipp: 2

Amennyire retteghettek Palermóban egy hónappal ezelőttig a vendégcsapatok, annyira könnyen legyőzhetőnek tűnik hazai pályán a szicíliai együttes az utóbbi fordulók eredményeit figyelve. A Milan és a Roma nyerni tudott, az Udinese pedig egy pontot szerzett a Stadio Renzo Barberában. Igaz, a Palermo az előző fordulóban végre megszerezte az első győzelmét idegenben, ami óvatosságra intheti Antonio Contéékat.

A Juve vezetőedzőjének viszont nem kell sérülések vagy eltiltások miatt törnie a fejét, a bőség zavarával küzdhet, főleg a csatársorban. Kérdés, hogy a Napoli ellen gólt ugyan nem szerző, de remekül küzdő Borriello, a hosszú idő után gólt szerző Quagliarella vagy a héten szerződést hosszabbító Matri kaphat-e helyet a támadóalakzatban a biztos választásnak tűnő Vucinic mellett.

Lazio-Napoli
21:00 Digi Sport
hatharom-tipp: X

A két égszínkék együttes a dobogóért és vele a BL-selejtezőért küzd, és a rangadójuk előtt a Lazio áll jobban három ponttal. Azaz hazai győzelem esetén a Napoli akár végleg kiszállhat a versenyből. A vendégeknek a múlt heti Juventus elleni vereség után nagyot kellene javulnia, Torinóban ugyanis igencsak egyértelmű vereséget szenvedtek, még akkor is, ha elég sokáig megúszták kapott gól nélkül.

A kezükre játszhat, hogy a rómaiak sem szoktak fejjel menni a falnak, Edy Reja együttesére sokkal inkább a túlzott óvatosság jellemző. Sok gólra tehát nem számítunk a mérkőzésen, de a vendégeknek mindenképp be kellene találniuk, a Lazio ugyanis már egy döntetlennel sem lehet elégedetlen.

Serie A, 31. forduló
További mérkőzések
Cesena-Bologna 15:00
hatharom-tipp: X
Chievo-Catania 15:00
hatharom-tipp: X
Novara-Genoa 15:00
hatharom-tipp: 1
Udinese-Parma 15:00
hatharom-tipp: 1
Lecce-Roma 15:00
hatharom-tipp: X
Atalanta-Siena 15:00
hatharom-tipp: 1