Férfi kézilabda

Nagy László is mehet az olimpiára - a spanyolok is kvalifikáltak

  • VNA

Alig néhány órával a magyar válogatott továbbjutása után a spanyol csapat is biztosította helyét a londoni olimpián.

A magyar válogatott szombati szenzációs sikere után a világbajnoki bronzérmes spanyol csapat is kivívta a londoni részvétel lehetőségét. A Barcelonában játszó Nagy Lászlóval már régóta hírbe hozott spanyolok hazai közönség, előtt, Alicantéban szerepelnek az olimpiai selejtező tornán, ahol Szerbia pénteki legyőzése (30-27) után szombaton Algéria ellen is könnyedén győztek (28-20), így a lengyelek elleni befejező forduló eredményétől függetlenül már kijutottak a londoni olimpiára. Mivel ebben a csoportban a szombati lengyel-szerb találkozó döntetlenül (25-25) végződött, így még nem lehet tudni, hogy Spanyolország mellett melyik csapat jut tovább az ötkarikás játékokra. Vasárnap spanyol-lengyel és szerb-algériai párharcokkal zárul a torna.

A Horvátországban, Varasdon zajló harmadik selejtező tornán papírforma eredmények születtek, így a szombaton Japán ellen győztes (41-30) izlandi és a Chilét húsz góllal (35-15) legyőző házigazda horvát csapat jutott ki a 12 csapatot felvonultató nyári olimpiára. A londoni mezőny egyetlen kivételtől eltekintve már ismert. Ti kit szeretnétek csoportellenfélnek?

A 2012-es londoni olimpia férfi kézilabda tornájának résztvevői
Rendező ország Nagy-Britannia
2011 - világbajnokság Franciaország
2011 - Pánamerikai Játékok Argentína
2011 - ázsiai kvalifikációs torna Dél-Korea
2012 - Afrika bajnokság Tunézia
2012 - Európa bajnokság Dánia
2012-es olimpiai selejtező tornáról továbbjutók Spanyolország, Svédország, MAGYARORSZÁG, Izland, Horvátország, Lengyelország vagy Szerbia