Premier League

Mata megmentette a Chelsea BL-reményeit, a Liverpool megint nem tudott győzni

A Chelsea Juan Mata 93. rúgott góljával legyőzte a vendég Wigant az angol labdarúgó-bajnokság 32. fordulójának szombati játéknapján, ezzel a Kékek életben tartották reményeiket a Bajnokok Ligája-indulásra. A Liverpool 1-1-es döntetlent játszott az Aston Villával, Bogdán Ádám Boltonja nagy verésbe szaladt bele a Fulham ellen.

A Bajnokok Ligájában elődöntős Chelsea egy hajrában szerzett góllal tartotta otthon a három pontot az utolsó előtti Wigan ellenében.

A Wigan már-már egy pontnak örülhetett a Stamford Bridge-en, de a hosszabbításben vereséget szenvedett a Chelsea vendégeként. A vezetés a Kékek szerezték meg, a 61. percben Braniszlav Ivanovics Meireles bal oldali beadását vágta közelről a hálóba (1-1). A hajrában egyenlített a Latics, Diamé balról, 20 méterről bombázott a hálóba (1-1). A 90+3. percben aztán Fernando Torres a kapurára lőtt kapsából,a kipattanót Juan Mata kotorta be a hálóba (2-1). A Chelsea maradt az ötödik, két pont a hátrány a holnap pályára lépő Arsenallal szemben.

A Liverpool pocsékul kezdett az Aston Villa vendégeként, a 10. percben Herd 14 méterről a jobb felsőbe lőtt (0-1). A második félidőre úgy-ahogy összeszedte magát a Pool, és a hajrában egyenlített: Agger fejese kipattant a felső lécről, Suárez bebólintotta egy méterről a labdát a hálóba (1-1). A Vörösök maradtak a nyolcadik helyen, a Villa valamelyest eltávolodott a kiesőzónától.

A kiesés ellen küzdő Bolton Wanderers - Bogdán Ádámmal a kapujában - háromgólos vereséget szenvedett a vendég Fulhamtől, a sérült Gera Zoltán és a beteg Fülöp Mártont nélkülöző West Bromwich viszont magabiztosan verte a Blackburnt.

Premier League, 32. forduló:
Bolton Wanderers-Fulham 0-3 (0-2)
gólszerző: Dempsey (30., 45.), Diarra (81.)
 
Chelsea-Wigan Athletic 2-1 (0-0)
gólszerző: Ivanovics (61.), Mata (90+3.), illetve Diamé (82.)
 
FC Liverpool-Aston Villa 1-1 (0-1)
gólszerző: Suárez (82.), illetve Herd (10.)
 
Norwich City-Everton 2-2 (1-1)
gólszerző: Howson (39.), Holt (74.), illetve Jelavic (23., 61.)
 
West Bromwich Albion-Blackburn Rovers
gólszerző: M. Olsson (7. - öngól), Fortuné (69.), Ridgewell (85.)
kiállítva: Modeste (90. - Blackburn)
 
Korábban:
Sunderland-Tottenham Hotspur 0-0
 
Pénteken játszották:
Swansea City-Newcastle United 0-2 (0-1)
g: P. Cissé (5., 69.)
 
Később:
Stoke City-Wolverhampton Wanderers 18:30
 
Vasárnap:
Manchester United-Queens Park Rangers 14:30
Arsenal-Manchester City 17:00