Davis Kupa

Kellner győzelmével egy meccsre a továbbjutástól a magyar válogatott

  • MTI

Kellner Ádám négy játszmában nyert pénteken Deniss Pavlovs ellen, így a magyar válogatott 2-0-ra vezet a lettekkel szemben az Euro-afrikai Zóna II. csoportjában zajló tenisz Davis Kupa-összecsapás első napja után, Nyíregyházán.

Az első játszmában végig fölényben játszott Kellner, már a szett elején elnyerte riválisa adogatását és előnyét végig megtartva jutott előnyhöz.

A folytatásban a lett teniszező egyre jobban belelendült. A két játékos egészen 6:6-ig fej fej mellett haladt. A rövidítésben Kellner váratlanul hibázni kezdett, Pavlovs négy szettlabdához jutott és már az elsőt értékesítette.

Kellner Ádám adogat a Deniss Pavlovs elleni mérkőzésen a tenisz Davis Kupa Euro-afrikai zónája II. csoportjának mérkőzésén Lettország ellen 2012-ben.

A harmadik és a negyedik játszmában a lett játékos egyre jobban elfáradt, Kellner viszont magabiztos volt, remek tenisszel nyerte a gémeket, a szettet, majd végül a meccset.

Ez a siker azt jelenti, hogy Hornok Miklós csapatát már csak egy győzelem választja el a továbbjutástól.

Szombaton a párosmérkőzést bonyolítják le 14 órától, a DK-kapitány azt közölte az MTI-vel, hogy várhatóan Balázs Attila és Fucsovics Márton játékára kerülhet sor.

A magyaroknak ez az első összecsapása a lettekkel a Davis Kupa-sorozatban.

Az összecsapásra az Euro-afrikai Zóna II. csoportjának második fordulójában kerül sor. Hornok csapata az első körben, Szegeden 3-2-re nyert az írek ellen.

Az I. csoportba jutáshoz három győzelem szükséges. Amennyiben a Bujtosi Szabadidő Csarnokban a magyarok nyernek, a harmadik körben a ciprusi-ukrán párharc továbbjutója lesz az ellenfelük - várhatóan ismét hazai pályán.

Tenisz, Davis Kupa
Euro-afrikai zóna, II. csoport, 2. forduló
Magyarország-Lettország 2-0 - állás az első nap után
Kellner Ádám-Deniss Pavlovs 6:3, 6:7 (2-7), 6:3, 6:2
 
Korábban:
Fucsovics Márton-Ernests Gulbis 6:7 (7-9), 6:3, 6:4, 4:6, 6:3