Bundesliga

Hajnal góljával támadt fel a Stuttgart, nyert a Bayern és a Dortmund

Hajnal Tamás bal lábbal talált be a Mainz kapujába, a Stuttgart 4-1-re nyert Szalai Ádámék ellen. A Bayern München az Augsburg ellen nyert a bajor derbin, a BVB pedig Wolfsburgból hozta el a három pontot.

Az 1. FC Köln-Werder Bremen meccsen az első lehetőségét kihasználta a vendégcsapat, amikor Rosenberg a bal sarokba lőtt. A félidő vége előtt azonban Jemal fejesével egyenlíteni tudtak a hazaiak, ezzel ki is alakult a végeredmény.

A Bayern München-Augsburg mérkőzésen az újonc egyetlen percig bírta bekapott gól nélkül a bajorok ellen: Gomez 7 méterről balról lőtt a kapuba. A várt gála helyett azonban a kiscsapat Koo 14 méteres lövésével egyenlített. A fordulás után ismét Gomezé volt a főszerep, Robben passza után 5 méterről nem tévedett, így nyert a Bayern.

A Freiburg-1. FC Nürnberg összecsapáson a vendégek szerezték meg a vezetést, Didavi 22 méteres emelésével. Az első félidő hosszabbításában Pekhart még közelről tudta növelni az előnyt. A második félidőben Caligiuri tizenegyesből szépített, majd Makiadi egyenlíteni tudott.

A Kaiserslautern-Hoffenheim mérkőzésen Rodnei szabálytalankodott Roberto Firminóval szemben a 25. percben, Salihovic pedig gólra váltotta a tizenegyest. A második félidőben Vukcevic növelte az előnyt, Bugera szabadrúgása pedig már későn jött.

Hajnal Tamás remek gólt szerzett

A VfB Stuttgart-FSV Mainz találkozón a hazaiaknál Hajnal Tamás a kezdőcsapatban kapott szerepet, míg a vendégeknél Szalai Ádám kispadon volt, Stieber Zoltán nem volt a keretben. Gyorsan vezetést szereztek a vendégek, Niedermeier szabálytalankodott Baumgartlingerrel szemben, Ivanschitz pedig belőtte a büntetőt. A 7. percben egyenlíteni tudtak a svábok, méghozzá Hajnal révén: a magyar középpályás elcsípett egy labdát a büntetőterületen belül, majd 12 méterről ballal a kapuba lőtt. Ez volt az első gólja a szezonban. A második 45 percben a hazaiak Sakai beadása után Ibisevic fejesével szerezték meg a vezetést, majd Kuzmanovic büntetőből növelte az előnyt. Időközben, az 54. percben Szalai Ádám is beállt a vendégeknél. A 85. percben Ibisevic duplázott, ezzel végleg eldöntve a találkozót.

A Wolfsburg-Borussia Dortmund meccsen Robert Lewandowski hagyta ki az első ziccert, a jobb kapufa mellé gurított. Kagava adott remek labdát a bal oldalon elfutó Perisicsnek, akinek a középre adását Lewandowski 4 méterről lőtte a kapuba. A másik oldalon Mandzukic és Helmes is gyorsan egyenlíthetett volna, de kihagyták a ziccereket.

A fordulás után Gündogan 14 méteres lövésével már kettő volt a vendégek előnye. Nem tartott azonban sokáig az öröm, mivel Dejagah jobb oldali beadását Mandzukic fejelte az ötösről a kapuba. A hajrában kitámadott a hazai együttes, Lewandowski pedig belőtte második gólját is. A Dortmund győzelmével továbbra is vezeti a tabellát.

Német bajnokság
29. forduló
1. FC Köln-Werder Bremen 1-1
Gólszerző: Jemal (39.) ill. Rosenberg (24.)
Bayern München-Augsburg 2-1
Gólszerző: Gomez (1., 60.) ill. Koo (23.)
Freiburg-1. FC Nürnberg 2-2
Gólszerző: Caligiuri (53.-11-esből), Makiadi (79.) ill.  Didavi (8.), Pekhart (45+1.)
Kaiserslautern-Hoffenheim  1-2
Gólszerző: Bugera (86.) ill.  Salihovic (26.-11-esből), Vukcevic (71.)
VfB Stuttgart-FSV Mainz 4-1
Gólszerző: Hajnal (8.), Ibisevic (49., 85.), Kuzmanovic (65.-11-esből)  ill. Ivanschitz (3.-11-esből)
Wolfsburg-Borussia Dortmund 1-3
Gólszerző: Mandzukic (61.) ill. Lewandowski (22., 90. ), Gündogan (49.)