Férfi kézilabda

Kötelező, de nem könnyű feladattal húzhatjuk be az olimpiai kvótát

A magyar férfi kézilabda-válogatott a pénteki, Macedónia elleni győzelem után szombaton Brazília együttese ellen folytatja az olimpiai selejtezős szereplését. Papíron a dél-amerikai csapat a leggyengébb a Göteborgban pályára lépő kvartettből, de azért észnél kell lenniük Mocsai Lajos tanítványainak.

Magyarország-Brazília
13:45 m1
Élőben a hatharom.com-n szöveges formában!

Pénteken pontosan az történt a Magyarország-Macedónia mérkőzésen, amire számítottunk, amiben bíztunk. Egy szervezett, jól küzdő, jól felépített, taktikusan játszó, az erősségeit jól kihasználó délszláv válogatottal küzdött meg a Mocsai-csapat, amelyben azonban több volt a klasszis teljesítmény, több volt a variációs lehetőség. Így az elején összeszedett hátrány és az utolsó néhány perc izgalmasabb eredménye ellenére tulajdonképpen végig érezhető volt a mieink stabilitása és az, hogy pontosan annyival jobbak vagyunk az ellenfélnél, amennyivel ezen a mérkőzésen kell.

A brazil férfi kézilabda-válogatott játékosa és Schuch Timuzsin, a magyar csapat tagja küzdenek a két együttes mérkőzésén a világbajnokságon 2011-ben.

A második találkozó papíron a legkönnyebbnek ígérkezik, de a brazil csapatot sem becsülhetjük le, mert nem véletlenül jutott el egy olimpiai selejtezőre. Persze ebben szerepe volt a pánamerikai földrésznek járó kedvezménynek is, de azért messze nem egy Ausztrália-szintű gárdáról beszélünk, amelynek tagjai gyakorlatilag rendszeresen ingyenes kirándulásokat tehetnek a világ legszebb tájain a Nemzetközi Kézilabda Szövetség pénzén, mivel Óceániának jár egy vb-kvóta, a selejtezőkön pedig úgysem győzi le őket senki.

A brazilok ennél jóval erősebbek, még akkor is, ha a keretük nagy része a saját bajnokságukban játszik (Spanyolországban van csak néhány légiósuk). A tavalyi világbajnokságon 36-24-re nyertünk ellenük, de ahogy azt Mocsai Lajos szövetségi kapitány elmondta, ahhoz is megfelelő hozzáállás és jó taktika kellett. Ha félvállról vesszük őket, meggyűlhet velük a bajunk, ugyanakkor mégis ez lehet az a meccs, ahol a kiegészítő embereink több szerepet kaphatnak, és ez az, amit nekik kell hozniuk, hogy a kezdők minél többet pihenhessenek, gondolva esetleg arra, hogy a macedónok esetleg meglepik a svédeket.

Ha ugyanis a skandinávok nem tudnak nyerni szombaton, akkor nagyon fontos lesz, hogy mi mit játszunk ellenük, hiszen egy körbeverés is kialakulhat, amiből jól és rosszul is ki lehet jönni, de leginkább a szerencse dönt.

Először azonban koncentráljunk a szombati feladatra és a brazil válogatottra, és legyen meg a második meccsen a második győzelem!

A mérkőzésről élő szöveges közvetítést olvashattok itt a hatharom.com-n!

Juhász István szövetségi edző mutatja be Brazília válogatottját a Hathárom TV-ben!