Nemzetközi foci

"Messinek több esze van, mint Maradonának"

A német válogatottal 1990-ben világbajnoki címet szerző Andreas Brehme is beállt a sorba, és véleményt nyilvánított a közelmúlt és a jelen legnagyobb argentin sztárjának összehasonlításában.

Brehme kőkemény védő volt, Maradona ellen többször is szembe került

A Bayern München és az Internazionale egykori klasszis hátvédje játékoskorában többször is pályára lépett Maradona ellen, így testközelből tapasztalhatta meg az Isteni Diego csodálatos képességeit. Ugyanakkor Brehme úgy látja, hogy a Barcelona csillaga jobb honfitársánál. "Én nem tudtam volna őt megállítani. Messi egy fenomén. Teljesen lenyűgőzött engem a Manchester United elleni Bajnokok Ligája-finálén. Egyszerűen túl sok volt Nemanja Vidicsnek és Rio Ferdinandnak"  - mondta az 51 éves világbajnok, akinek tizengyesgóljával az 1990-es vb fináléjában Németország legyőzte Argentínát, visszavágva ezzel az 1986-ban elveszített döntőért.

"Véleményem szerint Messi jobb, mint Maradona volt. Még csak 23 éves  (valójában már 24 - a szerk.), de már mindent megnyert. Neki sokkal több esze van. Ez az, ami Maradonából hiányzott" - így egykori riválisáról Brehme, aki az El Paísnak elmondta, hogy Roberto Carlost tarja minden idők legjobb balhátvédjének.

Az 1990-es vb döntőjének legfontosabb pillanata: