Davis Kupa

Federer egykori legyőzője három meccset vállalt a magyarok ellen

A magyar férfi teniszválogatott péntektől vasárnapig a lettekkel csap össze Nyíregyházán, az Euro-afrikai Zóna II. csoportjának második fordulójában. Az ellenfél soraiban ott lesz Ernests Gulbis is, aki legjobbjaként 21. volt a világranglistán, és Roger Federer skalpját is begyűjtötte.

A magyar férfi teniszválogatott péntekről vasárnapig a lettekkel csap össze, az ellenfél legjobbja Ernests Gulbis.

A teniszszövetség honlapjának beszámolója szerint csütörtökön délután egy órakor került sor a nyíregyházi Polgármesteri Hivatalban a Magyarország-Lettország Davis Kupa-mérkőzés sorsolására, melyen a magyar csapat asztalánál a szokásos öt fő helyett hat ember ült.

Hornok Miklós szövetségi kapitány ugyanis úgy döntött, hogy a nemrég Horvátországban tornagyőzelmet arató Bardóczky Kornélt újraaktiválja, és beteszi a csapatba. Kornél tehát egy meccs kihagyása után újra csatasorba állhat, a frissen behívott Gödry Levente így most nem mutatkozhat be a csapatban.

Az ellenfél legjobb játékosa a TOP100-as, korábban Roger Federert is legyőző kétszeres ATP-tornagyőztes Ernests Gulbis, akit három mérkőzésre jelölt a lett kapitány, Girts Dzelde.

Dr. Kovács Ferenc, a házigazda város polgármestere után Vladimir Erg, az ITF döntnöke köszöntötte a csapatokat, és belefogott a sorsolásba, melyen eldőlt, hogy az első meccset Gulbis játssza majd Fucsovics Márton ellen, majd Andis Juska csaphat össze Kellner Ádámmal. A páros mérkőzést Bardóczky Kornél és Balázs Attila ellen a Gulbis-Juska duó vívja majd, vasárnap pedig (ha szükség lesz rá) Gulbis Kellnerrel, Juska pedig Fucsoviccsal játszik.

Az összecsapásra az Euro-afrikai Zóna II. csoportjának második fordulójában kerül sor. Hornok Miklós csapata az első körben, Szegeden 3-2-re nyert az írek ellen. Az I. csoportba jutáshoz három győzelem szükséges. Hétvégi siker esetén szeptemberben az ukrán-ciprusi párharc nyertese lesz a magyarok ellenfele.