Bajnokok Ligája

Di Matteo még nem foglalkozik a Barcával, Jesus szerint a jobb csapat esett ki

A Chelsea 2-1-re legyőzte szerdán az utolsó pillanatokig szorongató Benficát, és 3-1-es összesítéssel bejutott a Bajnokok Ligája elődöntőjébe.

"Kemény meccs volt, egy 1-0-ás győzelem nyitva hagyja a továbbjutás kérdését. Ellenfelünk győzni jött ide, a második félidőben nyílt volt a játék, nagyon boldogok vagyunk, hogy bejutottunk az elődöntőbe" - mondta a mérkőzés után Roberto Di Matteo, a Kékek menedzsere, majd természetesen bókolt a Benficának is.

"Már a mérkőzés előtt tudtak, hogy nagyon erős csapattal szemben kell kivívnunk a továbbjutást, és a 90 perc alatt ezt bebizonyították. Sokáig csak a második gólunk hiányzott, de az nagyon, mert 1-0-nál túl sokszor hagytuk őket helyzeteket kidolgozni, és volt esélyük a továbbjutásra. Sok helyzetet elhibáztunk, nem döntöttük el időben a párharcot."

A trénert természetesen az elődöntős ellenfélről, a Barcelonáról is faggatták. "A Wigannal jászunk szombaton, most arra a találkozóra összpontosítunk. Ami a Barcelonát illeti, valószínűleg az egyik legjobb csapat a világon, ha nem a legjobb, nagy játékosokkal. Ők a favoritok, de mi hiszünk magunkban, ha a legjobbunkat nyújtjuk, akkor legyőzhetjük őket, és mindent meg fogunk tenni ezért" - fogalmazott az olasz szakember, hozzátéve, hogy a helyes stratégia kidolgozása lesz a kulcs a katalánok ellen.

A Chelsea 2-1-re legyőzte szerdán az utolsó pillanatokig szorongató Benficát és 3-1-es összesítéssel bejutott a Bajnokok Ligája elődöntőjébe."Szeretnék gratulálni a játékosaimnak - kezdte Jorge Jesus, a Benfica vezetőedzője. - Tíz emberrel is jobbak voltunk, mint a Chelsea, nem érdemeltünk vereséget. Büszke vagyok erre a csapatra. Nem mi nézünk farkasszemet az elődöntőben a Barcelonával, de tudjuk, hogy jobbak vagyunk a Chelsea-nél."

"Különösen Javi Garcíát, és Emersont emelném ki, akik remekül védekeztek, Javi García egészen szenzációs volt, noha a sok hiányzó miatt szükségvédősorunk volt, esélyt sem teremtettek az ellenfélnek, de sajnos egy szerencsétlen gólt kaptunk kontrából. Az első félidőben a Chelsea alig jutott el a kapunkig, mi az egész meccsen pozitív képet festettünk."

"Csalódottak vagyunk, hogy véget ért ez a fantasztikus sorozatunk a Bajnokok Ligájában. A játékosok hihetetlen lelkierőről tettek bizonyságot ma este, emelt fővel búcsúztunk."

Bajnokok Ligája
Negyeddöntő, visszavágó
Chelsea-Benfica 2-1 (összesítésben 3-1)
Stamford Bridge, vezette: Damir Skomina (szlovén)
Chelsea: Čech - Ivanović, Luiz, Terry (Cahill 60.), Cole - Ramires, Lampard, Mikel - Torres (Drogba 88.), Mata (R. Meireles 79.), Kalou.
Benfica: Artur - Emerson, Pereira, Capdevila, García - César (Rodrigo 72.), Aimar, Gaitán (Djaló 61.), Matić - Witsel, Cardozo (Oliveira 57.).
Kiállítva: Maxi Pereira (40.)
Gólszerző: Lampard (21. - 11-esből), R. Meireles (92.) ill. Garcia (85.)