Budapest Honvéd

Aki nem akar nyerni, maradjon otthon - Kemenes

A Videoton elleni bajnoki mérkőzésen hosszú szünet után ismét Kemenes Szabolcs állt a Budapest Honvéd kapujába. Az ősszel megsérülő portás meghálálta Supka Attila vezetőedző bizalmát és sokáig úgy tűnt, megússza kapott gól nélkül a címvédő otthonában, de aztán volt csapattársa, Torghelle Sándor a hajrában meglepte Kemenest.

Ugyan a hétvégi bajnokin végig a Videoton játszott fölényben egészen a 92. percig úgy tűnt, hogy a piros-feketék elcsenhetik az egyik pontot Székesfehérvárról. Aztán a hosszabbításban Torghelle egy fejessel eldöntötte a három pont sorsát, de Kemenes azt mondja, védhetetlen volt a csatár próbálkozása.

"Azóta többször is visszanéztem már az esetet. Az én szemszögemből nézve, balról, a félpálya közeléből jött a beadás, ilyenkor nekem a rövidre kell figyelnem. Ahogy viszont kanyarodott a labda középre, elkezdtem visszazárni középre. Amikor a fejét elhagyta, még nem tudtam beleállni a mozdulatba, azaz a labdával még ellentétes irányba mozogtam, így lehetetlen volt védenem. Közhely és sokan elmondták már, de ettől még eléggé igaz: aki nem akar nyerni, az maradjon otthon. Remélem, sikerül javítanunk, mert nagyon ránk férne a siker."