Bajnokok Ligája

A Benfica elnöke szerint Platini ejtette ki csapatát

A tegnap esti Chelsea–Benfica Bajnokok Ligája-mérkőzés után Jorge Jesus, a sorozattól búcsúzó portugál csapat vezetőedzője csalódottságának adott hangot, valamint élesen kritizálta a londoni kékeket is. A lisszaboni klub elnöke az UEFA-t okolja a kiesésért, míg a játékosok azt mondják, rajtuk semmi nem múlott.

Mint ismert, a Chelsea a Portugáliában aratott 1-0-ás múlt heti győzelme után tegnap hazai pályán 2-1-re verte a Benficát, így összesítésben 3-1-gyel jutott a Bajnokok Ligája elődöntőjébe. Jorge Jesus, a Benfica mestere nem leplezte csalódottságát és az ellenfélnek sem felejtett el odaszúrni.

„Igazán büszke vagyok a játékosaimra. A két meccsen megmutattuk, hogy mi vagyunk a jobb csapat. Nem értem, hogy eshettünk ki.”

„Talán tévedek, de szerintem a Chelsea-nek esélye sincs a Barcelonával szemben” – elemezte Jesus a londoniak következő körbéli reményeit. „Ami igazán fájó, hogy jobb csapatokat is búcsúztattunk ennél a Chelsea-nél. Ez az, ami nem hagy nyugodni” – tette hozzá.

Jesus remek edző, de nem a leggálánsabb, ebben hasonlít honfitársára, José Mourinhóra, aki amúgy szintén belerúgott egyet a Chelsea-be, mondván szerinte a Barcelona már ott van a döntőben

Maxi Pereirát kiállítja a játékvezető a Chelsea-Benfica (2-1) Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágóján

Luís Filipe Vieira, a Benfica elnöke még tovább ment, szerinte nyilvánvaló csalás áldozata lett csapata.

„Platini ejtette ki a Benficát a Bajnokok Ligájából. Bizonyára mindannyian látták, mi történt itt. Ez egy üzleti döntés volt, a Benficát nem engedhették továbbjutni, és játszani a Barcelona ellen. A bíráskodás botrányos volt” – nyilatkozta Vieira az RTP-nek.

Maguk a játékosok némileg visszafogottabban vették tudomásul a kiesést. A Benfica gólszerzőjének, Javi Garcíának ugyan volt néhány keresetlen szava a játékvezetőhöz Maxi Pereira kiállítása és a tizenegyes-szituáció miatt, de leginkább a csapat küzdőszellemét dicsérte.

„Nem szabad elfelejteni azt a fontos tényezőt, hogy több játékos is saját pozícióján kívül játszott” – utalt a spanyol középpályás arra, hogy egy szerencsétlen sérüléshullám következtében neki és az egyébként balhátvéd Emersonnak kellett a védelem közepén helytállnia. „Boldog vagyok attól, ahogyan ma játszottunk. Ha továbbra is ilyen elánnal játszunk, akkor sokkal nehezebb lesz minket legyőzni a szezon hátralévő részében.”

Hasonlóan vélekedett a csereként beállt Yannick Djaló is:

„Nem vagyunk boldogok. Beleadtunk mindent, és úgy gondolom, hogy megérdemeltük volna a győzelmet. A csapat úgy érzi, igazságtalan eredmény született, de a klub nevéhez méltóan teljesítettünk. Emelt fővel hagytuk el a pályát.”

„Nincs értelme a játékvezetéssel foglalkozni” – szögezte le a csapat vezéregyénisége, Pablo Aimar. „Mi azt tettük, ami a feladatunk volt, mindent megtettünk, de nem volt elég. Sok lehetőségünk volt megnyerni a meccset, de nem sikerült.”

Végezetül említsük meg, hogy a Benfica a nemzetközi kupasorozatokban ugyan befejezte idei szereplését, hazai fronton viszont még vár rá néhány komoly mérkőzés: szombaton például a bajnoki cím végkimenetele szempontjából is fontos örökrangadó vár rájuk a városi rivális Sporting ellen, április 14-én pedig ligakupa-döntőt játszanak a Gil Vicentével.

A mérkőzés összefoglalója

Bajnokok Ligája
Negyeddöntő, visszavágó
Chelsea-Benfica 2-1 (összesítésben 3-1)
Stamford Bridge, vezette: Damir Skomina (szlovén)
Chelsea: Čech - Ivanović, Luiz, Terry (Cahill 60.), Cole - Ramires, Lampard, Mikel - Torres (Drogba 88.), Mata (R. Meireles 79.), Kalou.
Benfica: Artur - Emerson, Pereira, Capdevila, García - César (Rodrigo 72.), Aimar, Gaitán (Djaló 61.), Matić - Witsel, Cardozo (Oliveira 57.).
Kiállítva: Maxi Pereira (40.)
Gólszerző: Lampard (21. - 11-esből), R. Meireles (92.) ill. Garcia (85.)