Videoton

Számomra furcsa, hogy sokan a Ligakupát nem veszik komolyan - Sousa

A Videoton hazai környezetben Vaskó Tamás góljával nyert a Pápa ellen a labdarúgó Ligakupa elődöntős párharcának szerdai visszavágóján, így kettős győzelemmel jutott a fináléba.

Paulo Sousa egy kupadöntőt már biztosan vív idén csapatával

A találkozó után a két vezetőedző a vidi.hu-nak értékelt.

Paulo Sousa: "Nagyon boldog vagyok, hogy bejutottunk a döntőbe. A mai találkozón az volt a fontos, hogy kontrolláljuk a mérkőzést. Ez sikerült is. Fiatal játékosoknak is lehetőséget tudtunk adni, akik élvezték is ezt a lehetőséget. Ugyanakkor számomra furcsa, hogy azt érzékelem, sokan a Ligakupát nem veszik komolyan, nekünk azonban alapelvünk, hogy minden mérkőzést meg szeretnénk nyerni, így a Ligakupa-meccseket is. Egy sorozat, legyen az akár bajnokság, kupa vagy Ligakupa, mind-mind verseny, és ezért egyenlő szinten is kellene kezelni ezeket. Ráadásul ez üzlet a TV-nek, a szövetségnek és a kluboknak is, így számomra nem is igazán érthető, hogy miért esik a Ligakupa más megítélés alá. Ezt az is bizonyítja, hogy a szövetség például a döntő helyszínét - a Magyar Kupával ellentétben - nem semleges helyszínen rendezi, hanem sorsolással döntött róla. Ezt nem azért mondom, mert mi leszünk idegenben, mert ha a döntőbeli ellenfelünknek kéne hozzánk utaznia, azt sem tartanám igazságosnak. Ezzel az eljárással egyértelmű, hogy valamelyik csapatot előnyben részesíti az MLSZ. A legfontosabb azonban, hogy ott leszünk a fináléban."

Bene Ferenc: "Alázatos futballt játszott a csapatom, ami főleg a védekezésben mutatkozott meg. A két csapat között úgy érzem ez az egygólos különbség volt a mai napon."