Férfi kézilabda

Már a handball-planet is Nagy László spanyol válogatottságáról ír

A pletykáknak lassan véget vetnek, és a Barcelona játékosa nyáron csatlakozni fog a spanyol válogatott keretéhez.

Nagy László spanyol válogatott lehet

Ahogy arról beszámoltunk, Nagy László, a magyar ex-válogatott kézilabdázó közel jár ahhoz, hogy a londoni olimpián spanyol színekben lépjen pályára. Az AS spanyol sportnapilap keddi száma szerint az ibériai ország Legfelső Sporttanácsa (CSD) támogatja az FC Barcelona magyar átlövőjének honosítását. Az újság úgy tudja, hogy a CSD a 2000 óta a katalánok elitcsapatában játszó Nagy spanyolosításával egyetértő hatósági átiratot nemrég megküldte a spanyol igazságügyi minisztériumnak, és a honosítási eljárás hamarosan lezárul.

Most a mértékadó handball-planet.com is arról ír, hogy az egyik legnagyobb kézilabda-sztár, Nagy László spanyol válogatott lehet. A pletykáknak lassan véget vetnek, és a Barcelona játékosa nyáron csatlakozni fog a spanyol válogatott keretéhez.

Nagy legutóbb 2009. június 21-én szerepelt a magyar válogatottban, így londoni ötkarikás részvételének elvi akadálya nincs, hiszen a nemzetközi sportági szövetség (IHF) szabályai szerint három év szünet kell ahhoz, hogy valaki más ország színeiben játszhasson.