Alpesi sí

Jól szerepelt Farkas Norbert az angol nemzetközi bajnokságon

Farkas Norbert a Méribelben túljutott egy idénybeli premieren: három év után először állt rajthoz lesiklásban. A csúcsot azonban nem a száguldás, hanem a szlalom jelentette a számára, hiszen az egyfutamos résztávot a hetedik helyen zárta az angol nemzetközi bajnokságon.

Egyre jobban javul Farkas Norbert keze a műtét után, amit jelez, hogy a magyar alpesi síző a tél vége felé már lesiklásban is elindult – a 2011–2012-es szezon során először. A premierre a franciaországi Méribelben került sor, ahol lesiklásban, szuper-G-ben és szuperkombinációban is rajthoz állt.

„A lesiklással kezdődött a kaland, amely előtt volt egy kötelező edzés is, amelynek keretében a pályán ugyanazzal a sebességgel lehetett végigmenni, mint a versenyen – mesélte az ifjú reménység.Sajnos a tréningen pechem volt, az előttem induló versenyző ugyanis elesett, én pedig már útközben voltam, így sárga zászlót kaptam, és meg kellett állnom a pálya közepén. Miután rendbe tették a pályát, folytathattam, úgyhogy értékes tapasztalatokkal gazdagodtam. A versenyhez nem fűztem sok reményt, lesiklásban három éve nem indultam, ezért büntetőpontokat is adtak a FIS-pontszámomhoz, így magas rajtszámot kaptam. Edzésnek fogtam fel a napot, annak tökéletesen megfelelt, még az ugratón is jól mutattam.”

A szuper-G-vel már nem volt ennyire elégedett Norbi, elmondása szerint több hibát is elkövetett, így aztán csak annyi FIS-pontnak megfelelő produkciót sikerült nyújtania, amennyi a verseny előtt volt neki.

A végére maradt a csattanó, a szuperkombinációba számító egyfutamos szlalomban az abszolút hetedik legjobb idő lett a magyar versenyzőé. „Harminc FIS-pontos riválisokkal tartottam a lépést, elképesztő módon örültem neki. Egyáltalán nem bánom, hogy a műtét után nem hagytam abba a szezont, minden tapasztalat, minden pont jól jöhet a nagy álmom, az olimpiai részvétel megvalósításához” – jelentette ki Farkas Norbert.

A méribeli napok mérlegét pedig a következőképp vonta meg: „Elsősorban a lesiklás, a szuper-G és a tapasztalatszerzés miatt mentem ki. Összességében elégedett vagyok, talán a szuper-G-ben mehettem volna kevesebb hibával is. A méribeli új pálya volt a számomra, még sohasem voltam itt, az elején furcsa is volt a számomra. Meg kellett ismernem, és arra jutottam, hogy nehéz terep, nem véletlenül rendezik itt majd 2015-ben a Világkupa-döntőt. Azt gondolom, aránylag jól megoldottam a feladatomat.”

A méribeli napok után a magyar sízőnek nem sok ideje jutott a pihenésre, kedden már Bulgáriában volt, a banskói pályán szerdától a bolgár nemzetközi bajnokságot rendezik meg, amelyen Farkas Norbertnek vasárnapig lesznek kötelezettségei.