Bajnokok Ligája

Di Matteo szerint az egygólos előny semmi, az APOEL letenné névjegyét a Bernabéuban

A Bajnokok Ligája negyeddöntőjének szerdai visszavágói közül a Real Madrid-APEOL összecsapás formalitásnak tűnik, a Benficának még van halvány esélye a továbbjutásra a Chelsea vendégeként.

Chelsea (angol)-Benfica (portugál) 20:45 Tv: Digi Sport
Hathárom-tipp: 1

A Kékek ugyan "csak" 1-0-ra nyertek Lisszabonban, de az erőviszonyok a Chelsea továbbjutását sejtetik. A londoniak az aktuális sorozatban mind a négy hazai BL-mérkőzésükön győztek, ráadásul ezeken a találkozókon 14 gólt szereztek, és mindössze egyet kaptak. Roberto Di Matteo legénységének sikerét vetíti előre az is, hogy portugál riválissal szemben korábbi mindhárom otthoni találkozóját megnyerte, ráadásul a Chelsea BL-történetében az eddigi hét összecsapáson csak egyetlen luzitán siker született.

Di Matteo ugyanakkor úgy véli, az egygólos előny "jóformán semmi", és a Napoli elleni hazai heroikus fordítás alkalmával mutatott harci szellemet kérte játékosaitól. "Ez a párharc egyáltalán nem lefutott. Minden meccsükön lőttek gólt, nehéz mérkőzés vár ránk, úgy kell nekifutnunk, mint a Napoli ellen. Veszélyes helyzetben vagyunk, ezzel a játékosok is tisztában vannak. A csapatnak ugyanakkor van elég tapasztalata az ilyen éles helyzetekről, és ez a mi esélyeinket növelheti. Nyilvánvaló, hogy a Benfica az első perctől támadni fog, de nem fejetlenül mennek előre, hanem próbálják majd tartani szokásos stílusukat."

A Chelsea a hétvégén 4-2-re győzött az Aston Villa otthonában a Premier League-ben, Fernando Torres 1035 perc után volt újra eredményes a bajnokságban. A BL-ben legutóbb október 19-én... Didier Droga ugyanakkor felépült kisebb sérülésből, így a spanyol világbajnok könnyen a kispadon találhatja magát. Az elefántcsontpartihoz hasonlóan Raul Meireles és a Villa parkban megsérült David Luiz is hadra fogható.

A Benfica abba a statisztikába kapaszkodhat, hogy legutóbbi tíz európai kupatalálkozóján csak egyszer maradt szerzett találat nélkül, ha a Stamford Bridge-en talál egy gólt, bármi megtörténhet. Erre készül Jorge Jesus vezetőedző is.

A Bajnokok Ligája negyeddöntőjének szerdai visszavágói közül a Real Madrid-APEOL összecsapás formalitásnak tűnik, a Benficának még van halvány esélye a továbbjutásra a Chelsea vendégeként.

"A Chelsea van előnyben, de úgy készülünk erre a meccsre, mintha mi nyertünk volna 1-0-ra. Ellenfelünknek kedvezett a szerencse az első mérkőzésen, különösen az előreívelt labdáknál, de biztos vagyok benne, hogy újítani tudunk, és úgy fogunk játszani, ahogyan ők Lisszabonban. Támadni fogunk, ez egyértelmű, mielőbb gólt kell szereznünk. Veszélyesek a pontrúgásaik, erre figyelnünk kell, és a saját erősségeinkre koncentrálunk, és akkor kiolthatjuk játékukat. Minden edző meg akarja nyerni a Bajnokok Ligáját, jelen pillanatban én az elődöntővel is ugyanolyan boldog lennék. Először le kell győznünk a Chelsea-t, aztán elkezdhetünk tervezgetni."

A Sasoktól a sérült Miguel Vítor, Ezequiel Garay és Jardel nem utazott el Angliába, Luisão játéka még kérdéses, ha nem kap zöld utat, Javi García lehet a középhátvéd. A Benfica 2-1-re nyerte szombaton a Braga elleni rangadót, a bajnokságban egy pont a hátránya az éllovas Portóval szemben.

A mérkőzésről élő, szöveges közvetítést olvashattok a hatharom.com-n!

Real Madrid (spanyol)-APOEL (ciprusi) 20:45
Tv: Digi Sport Plus
Hathárom-tipp: 1

A királyiak 74 percnyi unalmas labdázgatás után - elsősorban a beálló Kakának és Marcelónak köszönhetően - 3-0-ra lerendezték a ciprusi túrát, így José Mourinho akár azt is megengedheti magának, hogy több kulcsemberét pihentesse a hazai visszavágón, de Cristiano Ronaldo ambícióit ismerve a portugál biztosan a pályán lesz. Madridban inkább amiatt aggódnak, hogy a szurkolók megtöltik-e egyáltalán a Santiago Bernabéu Stadiont.

Története során a Real hetedik alkalommal juthat be a BL-ben a legjobb négy közé, ennél csak a Barcelona büszkélkedhet jobb mérleggel.

"Egy erős csapat lesz az ellenfelünk, bár jó eredményt értünk el Cipruson, tiszteletben kell tartanunk az APOEL-t. A játékosaink jól vannak, kipihentek és tele vannak önbizalommal. Az elmúlt két évben csak egyszer kaptunk ki a Bajnokok Ligájában (tavaly a Barcelonától az elődöntőben - s szerk.), és tovább szeretnénk írni ezt a rekordot. Az a legfontosabb, hogy ott legyünk az elődöntőben, persze ezt szép játékkal és győzelemmel szeretnénk kivívni."

A fehérmezeseknél Sami Khedira, Lassana Diarra és Ricardo Carvalho nem bevethető, a vendégeknél Gustavo Manduca eltiltása lejárt, Marcelo Oliveira és Ivan Tričkovski sérült.

Ivan Jovanovic, az APOEL szerb főnöke abban bízik, hogy le tudják tenni névjegyüket a "futball templomában". "A Real Madrid félig már az elődöntőben érezheti magát, de megpróbáljuk ezt megakadályozni, és a legjobbunkat nyújtani. Nem félek, bármilyen eredmény lehetséges. Tiszteletben tartjuk a Madridot, ezt a fantasztikus stadiont, és azt, hogy milyen helyet foglalnak el a futball világában, de nem tartjuk fel a kezünket, még bármi lehetséges."

"A sorsolás után arra gondoltam, hogy jobb lett volna egy másik csapattal szembekerülnünk, és akkor több esélyünk lett volna, de most már áldásnak találom ezt a párosítást. A világ legnagyobb klubja ellen játszunk, egy kiváló edző, a legjobb futballisták ellen egy történelmi stadionban. Arra számítunk, 3-4-ezren jönnek Nicosiából, és ők is élvezni fogják a mérkőzést. Az elmúlt két évben igazi nagycsapatokkal vívtunk meg, ezalatt sokat javultunk, és Európa nyolc legjobb alakulata közé verekedtük magunkat. És most pedig a futball királyaival csapunk össze."

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó:
Chelsea (angol)-Benfica (portugál) 20:45 (az első mérkőzésen: 1-0)
Real Madrid (spanyol)-APOEL (ciprusi) 20:45 (3-0)